В социалните мрежи се появиха призиви за протести в деня

...
В социалните мрежи се появиха призиви за протести в деня
Коментари Харесай

Протест в подкрепа на машинното гласуване се провежда в София

В обществените мрежи се появиха апели за митинги в деня за размисъл. И през днешния ден в 12:00 часа хората се събират пред ЦИК. 10 години след първите митинги #ДАНСwithme, хората още веднъж се събират под този надпис.

Протестиращите блокираха придвижването в региона на някогашния Партиен дом.

Изключително засилено е полицейското наличие в региона. 

Протестиращите скандират " мафия " и " върнете машинното гласоподаване ". Искат и изключително съвещание на ЦИК, на което да бъде върнат машинният избор.

Георги Георгиев от " БОЕЦ " прикани протестиращите да пробият редицата от служители на реда и за малко протестиращи и служители на реда влязоха в конфликт. Полицията прикани протестиращите да се успокоят, а те скандират " мафия ".

ЦИК ще има съвещание от 14:30 часа.

Вчера трябваше да има изключително съвещание на Народното събрание, само че вместо това на два следващи председателски съвета в Народното събрание беше разискван отчет на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) по отношение на машинното гласоподаване. Информацията от отчета на ДАНС съдържа данни, които допускат съмнение в изборния развой и компрометиране на машинното гласоподаване, сподели през днешния ден ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова.

Протестът продължава.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР