В социалните мрежи се появи снимка на Кирил Петков със

...
В социалните мрежи се появи снимка на Кирил Петков със
Коментари Харесай

И Кирил Петков цъфна на снимка със задържания за контрабанда Стефан Димитров, който подари часовник за 50 000 лв. на Живко Коцев

В обществените мрежи се появи фотография на Кирил Петков със Стефан Димитров, един от упрекнатите за проведена незаконна група в митниците. Димитров е наследник на Марин Димитров, някогашен началник на Изпълнителната организация по аквакултури (ИАРА). Бащата лежи в „ Пирогов “, а синът е в ареста дружно с шефката на митниците Петя Банкова.

На фрагмента, който се появи в групи във Facebook, Кирил Петков и Стефан Димитров са прегърнати. Това демонстрира, че надали става дума за някаква инцидентна фотография за спомен. Съдейки по другарските им усмивки, двамата явно имат другарство отпреди снимането. Видимо от мястото към двамата, фрагментът е изработен в Градската градина в Пловдив, написа уеб сайтът „ Гласове “.

Стефан Димитров дружно с шефа на Агенция „ Митници “ Петя Банкова бяха оставени в ареста с обвиняване с присъединяване в проведена незаконна група. Софийският градски съд взе това решение след двучасово съвещание в събота. По време на съвещанието стана ясно, че срещи на двамата са били снимани от охранителните камери на петзвезден хотел край Правец.

Съдия Тони Гетов сподели, че „ по делото има доказателства, че има десетки диалози сред Банкова и Стефан Димитров. Има експертиза, от която е видно, че двамата се срещат в хотел „ Хаят “ в Правец. В диалози са обсъждали активността на Агенция „ Митници “. Съдът отбелязва, че в началото в разпита си като обвинена Банкова е отрекла да познава татко и наследник Димитрови, само че както доказателства от СРС-та, по този начин и от свидетелски показания е открито, че ги познава. Според арбитър Гетов не е проблем срещата на Банкова с Коцев, само че е притеснително наличието на Стефан Димитров. Още повече, че има и фотоси, от които се вижда, че в края на март в автомобил до летище София Стефан Димитров подарява безценен часовник на Живко Коцев и той слага часовника на ръката си. В медиите по-късно излезе фотография на Живко Коцев, който театралничи с новия си часовник в кола, а кутията от подаръка е в скута му. До него се вижда Николина Ангелкова, някогашен министър на туризма в държавните управления на ГЕРБ.

„ Съдът не се доверява на обясненията на обвинените. СРС-та свидетелствата за извършени десетки диалози сред Петя Банкова и Стефан Димитров. Обвиняемата среща Димитров с разнообразни аспекти на своята активност като шеф на Агенция „ Митници “. СРС-та демонстрират и няколко срещи сред Петя Банкова и Живко Коцев. Притеснителното в тази ситуация е, че срещата сред двамата административни ръководители е чрез лице, което прави скъпи дарове “, уточни в правосъдната зала арбитър Гетов.

Снимков материал показвал по какъв начин Банкова се среща с основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев на летище София, за която се твърди, че била проведена от Стефан Димитров. „ Има фотоси от летище София. Те са на Димитров, Коцев и друга социална персона. На тях се вижда кутия с часовник, който Коцев поставя на ръката си “, сподели съдията.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР