В социалните мрежи се появи история за трагичните последици от

...
В социалните мрежи се появи история за трагичните последици от
Коментари Харесай

Млад мъж се ваксинира срещу COVID-19 и сега е парализиран. Родителите му: Диша като риба, борим се за живота му

 В обществените мрежи се появи история за трагичните последствия от имунизацията против ковид на млад мъж от региона на Брянск. В момента 19-годишният Кирил е неподвижен и приет в болница. С каква съответно ваксина е имунизиран младежът с сътрудниците си, не се споделя. Известно е единствено, че имунизацията е сложена при започване на февруари. След това Кирил, както оповестява фамилията му, развива синдром на Гилен-Баре, което е много рядко заболяване. Засяга двама души на 100 000, написа съветският вестник “Московский Комсомолец “, представен от " Фокус ".

По предписание сходно затруднение може да възникне в отговор на зараза, като една от последствията от ковид, в това число, само че то може да бъде провокирано от самата здравна операция. Заболяването се характеризира с остри демиелинизиращи лезии на периферната нервна система с развиване на мускулна уязвимост и нарушена сензитивност. В резултат, както в тази ситуация с Кирил, всичко може да приключи с парализа.

Около 5% от пациентите с тази диагноза умират от белодробна емболия, пневмония, аритмия. Болестта не е изцяло проучена. След имунизацията положението на младежа се утежнява незабавно, температурата се покачва, кръвното налягане също, Кирил усеща изтръпване в крайниците, само че в здравното звено, където той е съобщил недоволствата си, са споделили, че не може да има такава реакция на имунизацията и че това е обикновено мускулно натоварване. Все отново той е настанен в болница.

С тъга родителите съумяват да обхванат в отделението. Ето какво описа Оксана, майка му, за усещането си от срещата със сина си: " Диша като риба... От него се лее пот. През живота си не съм виждала такова изпотяване. Поисках термометър, само че ни отхвърлиха. Казах им:

" Ако желаете - застреляйте ме, няма да отида на никое място отсам, до момента в който не ми дадете термометър “. Дадоха ми Температурата се оказа 40 градуса. Наоколо нямаше никой и никой не пристигна при нас. Плача, крещя: " Какво вършиме?! Обадете се на колата за спешна помощ и го изпратете в Москва! " А те: " Няма потребност “. Спортист. Никога не е боледувал.

Всички рутинни имунизации в календара са му били направени в точния момент. Както сподели бащата на първокурсника, най-сериозното заболяване на сина му е бил апендицит. Тази година младежът е бил в доста сериозен университет, преодолявайки голяма конкуренция, като един е изпитите е бил по физическа подготовка.

Сега младежът е изпратен незабавно в едно от профилираните лечебни заведения, до момента в който историята му в това време обикаля целия Интернет. " Борим се за живота на нашия Кирил! Предстои ни доста дълго лекуване и рехабилитация “, написаха родителите му в обществените мрежи, като благодариха на всички, реагирали на това злощастие.

Реакциите на потребителите на това известие са разнообразни. Факт е, че понякога в мрежата се появяват изявления за затруднения след слагане на ваксини, само че те съвсем незабавно биват сваляни или бомбардирани с отрицателни мнения. " Това са клюки “, по този начин се отхвърля всяко отрицателно читателско прекарване. Някои изискват директни доказателства, че всичко това е правилно. Желателно е с документирани сведения за тези, които са претърпели затруднения. По явни аргументи това не постоянно е допустимо.

Родителите му описаха историята на Кирил освен с детайлности, само че и с персонални фотоси. Те обаче не са сигурни, че същинската причина за неочакваното заболяване на младия мъж в миналото ще бъде оповестена и фамилията ще получи обезщетение. Учителката Наталия Павловна Т. от Псковска област е имунизирана против ковид на 31 декември 2020 година Тогава тя изпадна в кома.

Дълго време повода за случилото се остава неустановена, лекарите позволяват индивидулана нетърпимост, само че най-после е сложена диагноза. Отново синдром на Гилен-Баре като при Кирил. И още веднъж подозренията на скептиците.

" Теоретици на конспирацията, апелирам, успокойте се. Този ужасяващ синдром може да се развие от всяка безвредна ваксина, от зараза или след интервенция. Изключително необичаен случай. Един човек на стотици хиляди се разболява от него. Пълна обездвиженост, дишане единствено посредством механична вентилация в цялостно схващане и цялостно изтощение да се промени нещо. Това е ужасно и извънредно незаслужено по отношение на подобен безоблачен човек “, написаха родителите на учениците на страницата на обичания си преподавател.

Не е ли необичайно, че най-малко два случая на несвързани хора - друг пол, възраст, здравословно положение и една и съща диагноза след имунизация? Много младо момче и жена на междинна възраст. Изследват ли се техните медицински истории, съпоставят ли се техните медицински истории и какъв брой такива истории, в случай че се събират и изследват, в цяла Русия?

Справедливо ли е такова безмълвие по повод към елементарни жители, тъй като знаем за всеки съдбовен случай от използването на имунизациите в чужбина, само че в това време всички съветски странични резултати би трябвало да се събират на ръка от изявления в обществените мрежи и претенции за помощ от родственици на жертвите?

Междувременно на Запад все по-често стартира да се загатва терминът " кошмари на имунизацията ". Има десетки такива публикации в задгранични медии, където той употребява тази фраза. Освен това приказваме освен за вероятните тежки последствия от потреблението на имунизации против ковид, само че и за световните вероятности за успеваемостта на всички международни ваксини. Един от последните отчети споделя за ориста на австралиеца Бен Хамънд.

Той и брачната половинка му Таня са отгледали пет деца. След реакция към имунизацията, коя тъкмо не е посочено, Бен е неподвижен. Сега той към този момент е изписан вкъщи, само че към момента не може да върви. Краткосрочната памет на мъжа също страда.

" Трябва да предупредим всички, че това може да се случи “, споделя брачната половинка му Таня, като се съгласява, че казусът със брачна половинка й е много необичаен. Професор от украински генезис, който сега работи в Индия, Александър Кухарчук на своята страница е събрал всички известни сега " кошмари “ за имунизацията против ковид.

Тоест, към момента няма отговори на въпросите. Освен това приказваме за потреблението на безусловно всички ваксини, без значение от страната на генезис. " Току-що се пробвах да разширя разбирането ви за имунизацията против COVID-19 като такава, защото множеството изявления в медиите и публичния спор се лимитират единствено до казуса с затрудненията и степента на персонална отбрана на обещано лице вследствие на имунизацията “, - сподели лекарят. Изданието цитира обявата му.

Първи проблем.

Почти всички производители на ваксини заявяват своята успеваемост не във връзка с попречване на зараза, а във връзка с понижаване на тежестта на COVID-19. В най-примитивната си форма " Можеш да се разболееш, само че няма да умреш “.

Ако имунизацията трансформира болестта си в по-лека или асимптоматична форма, ще се основат условия за разпространяване на инфекцията. Ето за какво имунизираните хора са длъжни да носят маски. И не с цел да се защищават, а с цел да предпазят хората към себе си от зараза.

Втори проблем е разновидността на ковид. Още през днешния ден производителите на ваксини и експертите в региона на инфекциозните болести не изключват опцията коронавирусната зараза да стане " сезонна " (въпреки че наподобява няма сезонност в честотата на COVID-19). Например, сходно на грипа, чийто вирус мутира от година на година, което изисква непрекъсната трансформация на грипните ваксини. Това поражда нуждата от многократни, продължаващи от година на година, имунизации. Има единствено една вяра - че вследствие на разновидности ще настъпи недъгавост на SARS-CoV-2, както към този момент се случи с други коронавируси.

Многократните имунизации водят до трети проблем - реакцията на имунната система към носителя на вируса. Повечето ваксини употребяват по този начин наречения вирусен вектор - притежател на отслабен или погубен ковид. Те са тип транспортни средства. Съществува риск обаче тялото да развие имунитет към самото транспортно средство.

" Опитът с аденовируси в продължение на доста години демонстрира, че векторите могат да бъдат прихващани от имунната система след многократни имунизации ", споделя проф. Бодо Плахтер, заместник-директор на Института по вирусология в университетската болница в Майнц.

Имунитетът към векторни вируси към този момент е довел до несполучливи имунизации, да вземем за пример през 2004 година, когато изпитването за ваксина против СПИН дава нулев резултат при мъже, които преди този момент са били изложени на аденовируса, употребен във имунизацията като вектор.

Четвърти проблем - логистиката. Той визира освен имунизациите, които строго изискват специфичен температурен режим по време на превозване, само че и други. Прекъсванията на електрозахранването не са необикновени в доста страни и към този момент има случаи на прекъсване на стандартните медицински хладилници, което води до изхвърляне на цели партиди подготвени за приложимост препарати.

Пети проблем . Страните производителки на ваксини се занимават най-вече с това да подсигуряват, че личното им население е имунизирано. Но с цел да се спре пандемията, е нужен групов световен имунитет. Тоест обсегът на имунизациите би трябвало да доближи 70% от цялото човечество. Малко евентуално е това да се случи преди дегенерацията на SARS-CoV-2 вследствие на неговите разновидности, допуска професорът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР