В социалните мрежи родители обявиха, че всяка седмица ще протестират

...
В социалните мрежи родители обявиха, че всяка седмица ще протестират
Коментари Харесай

Започват нови протести с искане за повече детски градини и ясли в София

В обществените мрежи родители оповестиха, че всяка седмица ще стачкуват пред Столичната община с искане за повече детски градини и ясли.

Вчера (20 юни) към трийсетина родители пристигнаха с децата си пред Столичната община, макар дъжда, на проведен митинг, на който под съпровода на детски песни показаха негодуванието си против невъзможността огромна част от децата в столицата да бъдат записани в детска градина или ясла. Протестът с шествие мина около храм-паметника " Александър Невски " и Българска академия на науките, и приключи пред Народното събрание.
 Защо не доближават местата в детските градини в София? Защо не доближават местата в детските градини в София?
Над 12 000 деца останаха без градина или ясла в София и след второто класиране. Негативният обществен и стопански резултат от дефицита...

  " Искаме дотъкмяване на започнатите планове и стремително строителство на нови детски заведения, доколкото това е допустимо ", съобщи от спонтанната естрада пред Народното събрание организаторката Павлинка Вълчева. Протестиращите родители упорстват и за отплата за неприетите деца без ограничаване във възрастта. По думите на Вълчева, и по-малките също заслужават обезщетение.

Тя означи, че в този момент такова се дължи единствено за децата, които са над 3-годишна възраст. Тя подсети, че над 12 000 деца са останали непирети в детски градини или ясли през тази година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР