В социалните мрежи родители обявиха, че всяка седмица ще протестират

В социалните мрежи родители обявиха, че всяка седмица ще протестират ...

Започват нови протести с искане за повече детски градини и ясли в София

В социалните мрежи родители обявиха, че всяка седмица ще протестират пред Столичната община с искане за повече детски градини и ясли.

Вчера (20 юни) около трийсетина родители дойдоха с децата си пред Столичната община, въпреки дъжда, на организиран протест, на който под съпровода на детски песни изразиха негодуванието си срещу невъзможността голяма част от децата в столицата да бъдат записани в детска градина или ясла. Протестът с шествие мина покрай храм-паметника "Александър Невски" и БАН, и завърши пред Народното събрание.

Защо не достигат местата в детските градини в София? Защо не достигат местата в детските градини в София?
Над 12 000 деца останаха без градина или ясла в София и след второто класиране. Негативният социален и икономически ефект от недостига ...

 "Искаме довършване на започнатите проекти и ударно строителство на нови детски заведения, доколкото това е възможно", заяви от импровизираната трибуна пред парламента организаторката Павлинка Вълчева. Протестиращите родители настояват и за компенсация за неприетите деца без ограничение във възрастта. По думите на Вълчева, и по-малките също заслужават обезщетение.

Тя отбеляза, че сега такова се дължи само за децата, които са над 3-годишна възраст. Тя напомни, че над 12 000 деца са останали непирети в детски градини или ясли през тази година.

Източник: actualno.com