В социалните мрежи Призрака на Киев е герой, ас на

...
В социалните мрежи Призрака на Киев е герой, ас на
Коментари Харесай

Украйна призна: Призрака на Киев е мит


В обществените мрежи " Призрака на Киев " е воин, ас на украинската военна авиация, водач на изтребител, за който се твърди, че е свалил редица съветски самолети. Разказите за него започнаха единствено няколко дни след началото на войната и се разпространяваха в продължение на над два месеца, включително от публични лица и институции.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4861
Но в събота украинските управляващи признаха, че именитият водач е мит. " Призрака от Киев е легенда за супергерой, чийто облик е основан от украинци! ", оповестиха във " Facebook " военновъздушните сили на Украйна, представени от Асошиейтед прес.

Изявлението пристигна, откакто голям брой медии разгласиха материали, в които неправилно идентифицираха майор Степан Тарабалка като индивида, изравен зад прозвището. Тарабалка е същински водач, който умира на 13 март по време на въздушен пердах и е почетен посмъртно със званието Герой на Украйна, оповестиха предишния месец украинските военновъздушни сили, осведоми Българска телеграфна агенция.

Но той не е Призрака на Киев, се споделя в настоящето им изказване. " Информацията за гибелта на Призрака на Киев е погрешна. Призракът на Киев е жив, той въплъщава груповия дух на висококвалифицираните водачи ", които сполучливо бранят Киев и региона, допълват украинските Военновъздушни сили. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР