В социалните мрежи от името на ръководителя на ЧВК Вагнер

...
В социалните мрежи от името на ръководителя на ЧВК Вагнер
Коментари Харесай

Какво се случва в Русия – хронология на събитията и реакции

В обществените мрежи от името на ръководителя на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин се появява информация за удара на съветските въоръжени сили по " тиловите лагери " на частна военна формация. Лидерът на частната войска " Вагнер " Евгений Пригожин упрекна Министерството на защитата, че е обстрелвало негови позиции и е умъртвило 2 000 бойци от групировката. Пригожин съобщи, че стартира да си отмъщава и прикани бойците си за тръгнат към Москва в " Поход за правораздаване ". По думите му това не било боен прелом. Министерството на защитата на Руската федерация заяви, че тази информация е погрешна.От Кремъл оповестиха, че президентът на Руската федерация е бил осведомен за всички събития към Пригожин. Прессекретарят на президента Дмитрий Песков сподели, че " вземат се нужните ограничения ". По-късно Песков сподели, че Министерството на защитата, ФСБ, Министерство на вътрешните работи и Руска армия рапортуват непрекъснато на Путин за ограниченията, подхванати след дадените от президента инструкции по отношение на опит за въоръжен протест.
Образуване на делото
Изявленията на Пригожин станаха съображение за формиране на наказателно дело за подбудителство към въоръжен протест, оповестиха от Националния комитет за битка с тероризма. Те приканиха Пригожин да спре противозаконните дейности.Главната прокуратура съобщи, че наказателното дело против създателя на ЧВК " Вагнер " по член 279 от Наказателния кодекс на Руската федерация за обстоятелството на образуване на въоръжен протест е формирано законосъобразно и обосновано. За това закононарушение се планува наказване отнемане от независимост от 12 до 20 години. Агенцията посочи, че ще даде вярна правна оценка на дейностите на Пригожин.Главният прокурор Игор Краснов рапортува на Путин в подтекста на образуването на наказателно дело и рапортува за законосъобразността на правните дейности, осведоми Песков.
Реакцията на ФСБ и Министерството на защитата
ФСБ прикани бойците на ЧВК Вагнер да вземат ограничения за задържането на Пригожин и да откажат да извършват заповедите му.Руското министерство на защитата съобщи, че Киев се е възползвал от провокацията на ръководителя на ЧВК " Вагнер " и се готви за нахлуване.Ген. Сергей Суровикин, заместник-командващ Обединената формация на съветските войски в региона на спецоперацията, прикани частната военна компания " Вагнер " да извърши заповедта на съветския президент и да реши всички проблеми по кротичък метод.
Ситуацията в страната
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР