В социалните мрежи може да бъде открито видео с изпълнение

...
В социалните мрежи може да бъде открито видео с изпълнение
Коментари Харесай

Бъдещият културен министър пее Я кажи ми, облаче ле бяло

В обществените мрежи може да бъде намерено видео с осъществяване на песента " Облаче ле бяло “ на новия министър на културата - Атанас Атанасов. 

Той приключва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Тренира тенис, като на 14 години става републикански екипен първенец на двойки дружно с Григор Димитров.

Има бакалавърска степен по “Театрално изкуство " от американския Whitman College, където е признат с цялостна стипендия.

Той е продуцент и на писмено кино. Филмът му " Отключи сцената " е показан на 5 интернационалните фестивала и печели първо място в категорията " Избор на публиката " в Джорджия, Съединени американски щати. 

Филмът споделя историята на плана “Unlock the Stage ", който стартира в Лос Анджелис и посредством онлайн акция набира средства за възобновяване на читалището в родното село на баба му и дядо му – Татарево.

Всяко лято младият мъж се връща в България и в първомайското село Татарево, където живее неговата баба, споделя самият той през 2017-а година в предаването " Отблизо " на Българска национална телевизия.

Разочарован от обезлюдяването на селото, взема решение да се опита да възвърне сцената на локалното читалище и да провежда културно събитие там. Разказва и на приятелите си в Съединени американски щати за хубостта на българските села и тъжната действителност на тяхното обезлюдяване и по този метод ги притегля към идеята си.

Мечтата му се трансформира в действителност благодарение на 30 доброволци от България и Съединени американски щати. Чрез онлайн акция Атанас Атанасов съумява да набере над 15 000 $ за възобновяване на читалището в село Татарево.

Залата е ремонтирана главно и се трансформира в сцена на културни мероприятия.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР