В социалните мрежи масово се разпространяват снимки на насилника Георги

...
В социалните мрежи масово се разпространяват снимки на насилника Георги
Коментари Харесай

Национално шествие в подкрепа на обезобразеното момиче, уволняват мъж, подкрепящ насилника

В обществените мрежи всеобщо се популяризират фотоси на насилника Георги Г., като потребителите приканват той да бъде осъден за стореното, а колкото се може повече хора да се включат в шествието, с което да се покаже позицията на обществото против експанзията и насилието. 

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров  също прикани в профила си във Фейсбук жителите на града да изразят позицията си против насилието в понеделник - 31 юли в 18:00 часа.

" Пълна поддръжка за потърпевшото момиче ", написа градоначалникът.

" Крайно време е като общество да се противопоставим на насилието и експанзията, които ни заобикалят. Липса на образование, просвета, морал, изопачен шовинизъм! Стига толкоз! Като жители би трябвало да покажем, че сред нас няма място за сходни прояви! Призовавам всички старозагорци в понеделник, в 18:00 ч. да изразим своята позиция ", добави Тодоров.



Протест пред Народното събрание в понеделник от 18 часа ще има и в София, заяви Хаго Бабикян в обществената мрежа .

" Намериха се и бранители на насилника. Това не би трябвало да бъде нито толерирано, нито подминато. Няма друга позиция. Няма " аз пък пазя пича ". Трябва да има бързо и съответно правораздаване, което да даде явен знак на обществото какво го чака, в случай че си разреши такова безчовечие. Понеделник, 31.07 от 18 ч. пред Народното събрание ще има митинг. Много е значимо да се вдигнат парите на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, сигурен съм. Още по-важно е да стартираме да заживеем в страна със закони, които се съблюдават. Правосъдната промяна, за която сякаш лелеем всички, ще се види точно от предотвратяването или развръзката на сходни случаи. Виновникът би трябвало да отиде на съд мигновено ", гласи постът на Бабикян.



Кметът на Бургас Димитър Николов също разгласи, че ще се включи в Шествието в Бургас.

" Няма естествен човек, който да не е съпричастен с болката на момичето, измъчвано по жесток метод от един мускулест садист. Няма родител, чието сърце да не се е свило от болежка и яд! Насилието над дами продължава да бъде всекидневие в България. Издевателствата над по- слабите добиват ужасяващи размери. Ненавиждам бруталната експанзия във всичките й измерения! На улицата, в учебните заведения, в фамилиите, във взаимоотношенията. Като човек и татко ще се причисля към шествието. Защото никой не заслужава да бъде смазван нито физически, нито душевен, нито поради чувството за липса на правдивост. Ще бъда там ", декларира градоначалникът.



Министърът на правосъдието Атанас Славов също прикани проверяващите за цялостно и обективно следствие на случая с измъчваното момиче от Стара Загора.

" За следващ път ставаме очевидци на поразителен случай на свирепост към жена, която е безчовечен измъчвана от своя другар. Има редица фактори, които следва да бъдат регистрирани при разглеждането на проблема - уязвимостта и младостта на жертвата, публичната заплаха на причинителя, характерът и жестокостта на осъщественото закононарушение ", написа министър Славов във Фейсбук.

Той прикани самостоятелните проверяващи органи да проведат цялостно, обективно и задълбочено следствие на събитията, като се употребява целият инструментариум на закона, с цел да защитят почтената жертва и публичния интерес.

" Насилието, учредено на пола, не би трябвало да среща институционалната неангажираност и политическа корист с казуса ", добавя правосъдният министър.



Няма място за приемливост към насилието и цялата мощ на закона и правовата система е длъжна не просто да е обективна, а и да изпраща ясно обръщение към обществото с всяко свое деяние, се споделя в позиция, публикувана до медиите, от пресцентъра на обединението " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) . Настояваме способените институции да подхващат бързи дейности за заслужено следствие и присъда, споделят от обединението.

 

Думите не стигат, с цел да се опише смесицата от усеща от случая с следващото измъчвано по безсърдечен метод младо момиче. Стига към този момент яд и свирепост, приканват от ПП-ДБ.

Като политици изискуем на хората в България законодателство, което да обезпечава правдивост, като хора изискуем на хората в България поддръжка, се споделя в позицията.

От обединението прибавят: Затова се борихме три Народни събрания за приемането на Закона за отбрана от домашно принуждение. Затова тази седмица заседавахме до късно, с цел да променим Наказателния кодекс, тъй че да има повече ефикасни присъди. Затова внесохме план за изменение на Конституцията в глава Съдебна власт, който планува структурни промени за повече правдивост и успеваемост на прокуратурата.

Не е задоволително, споделят от ПП-ДБ. Необходими са още промени, прецизират те.

Предприятие уволнява собствен чиновник, оповестил обществено поддръжката си за насилника на 18-годишното момиче

 

От " Мини Марица-изток " оповестиха, че техният чиновник - Виктор Костов, ще бъде уволнен, защото е изразил позиция в обществените мрежи, с която показва своята поддръжка към насилника с макетното ножче.



" Ръководството на " Мини Марица-изток " ЕАД изрично се разграничава и остро осъжда позицията на Виктор Костов по отношение на случая с потърпевшото момиче. Със заповед на шефа на Рудник " Трояново-север " Виктор Костов е отхвърлен от работа до изясняване на всички условия. Човешкият живот и здравето са неприкосновени и всяко посягане върху тях е неприемливо! ", гласи позицията на предприятието.

Ден по-рано стана ясно, че на 26 юни 18-годишното момиче е било нарязано по цялото тяло с макетно ножче, носът му е бил строшен, а главата му е била обръсната с машинка. Лекарите са създали 400 шева. Нападателят - 26-годишенят другар на младата жена Георги Г., е бил арестуван за 72 часа, след което е пуснат, тъй като Окръжният съд е решил, че закононарушението против 18-годишното момиче е лека телесна щета, а не както в началото е било избрана - като междинна телесна щета.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР