В социалната платформа Reddit, извор на скрито познание от 2005

...
В социалната платформа Reddit, извор на скрито познание от 2005
Коментари Харесай

17 невероятни научни факта, които граничат с невъзможното

В обществената платформа Reddit, извор на прикрито знание от 2005 година насам, консуматор на име nora100797 задава следния въпрос към всички останали в секцията AskReddit: „ Коя е най-главозамайващата статистика, която сте чували? “ Можете да прочетете всички отговори, а ние ви представяме селекцията на Bright Side.

1. Едва през 2015 година Лондон доближава числеността на популацията си от 1939 година

76 години и три цели генерации без войни и произшествия са били нужни на английската столица, с цел да възвърне популацията си още веднъж до нивото на предвоенните времена. Интересното е, че както Берлин, по този начин и Париж към момента не са го достигнали.

Източник: Daily Mail

2. Само сред 5 и 10 % от виновността стават по-добри след година, а единствено 1% - след 5 години.

Звучи като задоволително добра причина да отворите бутилката на момента.

Източник: Wikipedia

3. Поне 15% от всекидневните запитвания към Гугъл не са повтаряни в границите на 15 години.

Гугъл организира статистическо изследване за 15-ата си годишнина. То демонстрира, че приблизително всяко шесто търсене е неповторимо за този интервал. Търсачката непрестанно се актуализира, несъмнено, само че тези данни демонстрират какъв брой невероятни и разнородни сме ние, хората.

Източник: Jungle

4. В Токиo живеят повече хора, в сравнение с в Канада.

Звучи невероятно, само че е безусловно правилно: в агломерацията Токио живеят повече хора от втората по величина страна в света.

Източник: Wikipedia

5. Когато на едно място се съберат 70 души, има 99,9% възможност най-малко двама от тях да са родени на една и съща дата.

За нас лаиците може да звучи подозрително, само че е математически тъкмо. Ако един член на групата е роден на деня Х, това остават още 364 дни за втория, 363 за третия и така нататък За да се пресметна тази възможност, би трябвало да умножите тези пропорции - 365/365 х 364/365 х 363/365 и така нататък Като резултат остават по-малко от 0,01% от групата.

Източник: Betterexplained

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР