В социалната мрежа Телеграм Маляр написа, че в последните дни

...
В социалната мрежа Телеграм Маляр написа, че в последните дни
Коментари Харесай

Украйна съобщи за успехи в покрайнините на Бахмут, но призна и за руско напредване в града

В обществената мрежа Телеграм Маляр написа, че в последните дни частите на Киев са си върнали към 20 кв. км територия от съветските войски в региона на град Бахмут в Източна Украйна, който от месеци е сцена на яростни боеве. Заместник-министърът, която по-рано уточни, че украинското придвижване в Бахмут не е част от по-широко контранастъпление, планувано от Киев, добавя в обявата си, че събитията в града " не трябва да се вадят от подтекста ".

" Например за няколко дни нашите войски освободиха към 20 кв. км от врага в северните и южните покрайнини на Бахмут ", съобщи Маляр. " Същевременно врагът леко напредва вътре в самия Бахмут, изцяло разрушавайки града с артилерия. "

Маляр още веднъж сподели, че Русия изпраща десантни елементи към Бахмут, и добави, че яростните боеве за града не престават с " изменчив резултат ".

Изнесените от украинския заместник-министър данни за ситуацията на бойното поле не могат да бъдат тествани.

Миналата седмица украинската войска заяви, че след месеци на яростни сражения е почнала да изтласква съветските подразделения от региона на Бахмут. Същевременно Москва призна, че частите ѝ фактически са отстъпили в бранша от фронта северно от града.

За Русия Бахмут, град с към 70-хилядно предвоенно население, съставлява плацдарм за завладяването на останалата част от украинската Донецка област.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР