В социалната мрежа Х бе публикувано видео от момента на

...
В социалната мрежа Х бе публикувано видео от момента на
Коментари Харесай

Разпространиха кадри от отвличането на товарния кораб Galaxy Leader

В обществената мрежа Х бе оповестено видео от момента на отвличането на товарния транспортен съд Galaxy Leader в южната част на Червено море.

Йеменските бунтовници взеха на абордаж плавателния съд с българи на борда в неделя, 19 октомври. По-рано бе пояснено, че капитанът и старши помощник-капитанът на кораба са наши сънародници. Сред 25-членния екипаж има още жители на Румъния, Украйна, Филипините и Мексико.

Reuters цитира изказване от притежателят на Galaxy Leader, според което плавателният съд се намира в пристанището на йеменския град Ходейда. Корабът е нает от японската Nippon Yusen.

" Впоследствие всички връзки с кораба бяха изгубени “, се споделя в изказване на записаната на остров Ман компания Galaxy Maritime Ltd.

" Компанията, като корабен тръст, няма да разяснява повече политическата или геополитическата обстановка “, се акцентира в публикувания текст.

" Собствениците и мениджърите считат, че отвличането на този транспортен съд съставлява жестоко нарушаване на свободата на прекосяване за международния флот и сериозна опасност за интернационалната търговия “, обобщават от Galaxy Maritime.

Добавя се, че " главната грижа в този миг е сигурността и сигурността на 25-те членове на екипажа, арестувани от причинителите на това незаконно действие “.

Footage of Houthi forces hijacking the ship Galaxy Leader in the Red Sea yesterday. pic.twitter.com/PSFLpV4FLA
— OSINTtechnical (@Osinttechnical) November 20, 2023
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР