В Софийския университет "Св. Климент Охридски" от 9.00 часа днес

...
В Софийския университет "Св. Климент Охридски" от 9.00 часа днес
Коментари Харесай

Изпитът по биология за кандидат-студенти в Софийския университет ще се състои днес

В Софийския университет "Св. Климент Охридски " от 9.00 часа през днешния ден стартира изпитът по биология за кандидат-студенти за образователната 2020/2021 година. Това оповестиха от висшето учебно заведение.

Кандидатстудентският изпит по биология е писмен и продължава четири и половина астрономически часа. Изпитът се състои от два съставния елемент - съставен елемент 1 се прави оценка с числова оценка по шестобалната система. Тази числова оценка се употребява за балообразуваща за всички, кандидатстващи с изпит по биология в Софийския университет. Компонент 2 е наложителен единствено за претендентите за специалността "Медицина " в Софийския университет.

Софийският университет се изкачи със 150 места в международна ранглиста

Компонентът 1 е "Тест " и е наложителен за всички кандидат-студенти, полагащи изпит по биология. Оценката от съставен елемент 1 е главното цифрово изражение на резултатите от изпита по биология. В теста има 60 тестови задания, включващи материал от осми, девети и десети клас със следните благоприятни условия - многоброен избор с няколко други възможности, само че с един правилен отговор и структуриран отговор. Задачите са свързани с в действителност познания по биология и с съществени логичен и аналитични умения.

Компонентът 2 е за развиването на тематика от образователния материал от осми, девети и десети клас, която се тегли в деня на изпита. Този съставен елемент е за кандидат-студенти, които имат предпочитание да аплайват за специалността "Медицина ". До присъединяване в балообразуването и класирането за специалността "Медицина " се позволяват единствено кандидат-студентите, получили резултат "Да " на този съставен елемент. При оценяването на писмените работи ще се имат поради критериите за правилно, тъкмо, разумно и изчерпателно показване на биологичния материал; за метода на интерпретирането на образователното наличие и опциите за анализиране и сравнение на основни факти; за изчерпателното излагане и аргументиране на знанията; за владеенето и вярната приложимост на биологичните термини; за общата биологична и езикова просвета на претендента.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР