В Софийския градски съд се провежда заседание по делото срещу

...
В Софийския градски съд се провежда заседание по делото срещу
Коментари Харесай

Разнопосочни експертизи за наркотици по делото Семерджиев

В Софийския градски съд се организира съвещание по делото против Георги Семерджиев, обвиняем за злополуката 5 юли 2022 година на бул. „ Черни връх “ в София, при която починаха две млади дами, съонщи Българска телеграфна агенция.

До този миг бяха изслушвани очевидци, а сега се разпитват движимостите лица, изготвили експертизите по делото.

Очаква се през днешния ден да се изслушат заключенията на над 20 движимости лица по към 40 експертизи.

Заключението от токсикохимичната експертиза, направена от три движимости лица от института по криминалистика, е, че в кръвта на Семерджиев е открит метамфетамин.

Няма данни за количеството опиат, защото лабораторията не прави подобен разбор, стана известно при диалога с специалистите.

Съдебно-химическата експертиза демонстрира, че кръвната проба от Семерджиев, която е друга от употребяваната при токсикохимичния разбор, е негативна за синтетични опиати, кокаин и лекарствени средства.

Тя е осъществена от две движимости лица, които обясниха, че разликата в резултатите е вследствие чувствителността на употребяваните способи при двете експертизи.

Методите, с които е направена съдебно-химическата експертиза, демонстрират позитивна проба за опиати, само че при избрана централизация.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР