В Софийския градски съд се гледа разпоредително дело срещу П.

...
В Софийския градски съд се гледа разпоредително дело срещу П.
Коментари Харесай

СГС гледа дело срещу убийците от Негован

В Софийския градски съд се гледа разпоредително дело против П. Ш. и Г. Н., които са с доказана от Софийския апелативен съд мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Двамата са упрекнати в преднамерено убийството на някогашния треньор по битка Йордан Атанасов и жена му Марияна, чийто остатъци бяха открити на 17.08.2019 година в бидони и чували в язовира край софийското село Негован.

Преди 15 години обвиненият Г.Н. се срещнал със фамилията на Й.А. и М.А. Повод за това бил поетият от него ангажимент да боядисва жилището им в столицата. Впоследствие той правил повсеместен ремонт на всичките им жилища, като през годините съумял да завоюва доверието им. В интервала 2016 година -2017 година, по време на ремонтни действия в столичен хотел, Г.Н. се срещнал с П.Ш. Двамата траяли да работят дружно на разнообразни строителни обекти.



В началото на м. юли 2019 година М.А. се срещнала с обвинените и им разказала за желанието си да сложи дограма в парцела си на бул. „ Витоша “ в гр. София. Те приели да извършат услугата и почнали работата в жилището на семейство А. Именно тогава Г.Н. споделил на П.Ш., че съпружеската двойка разполага с доста пари и би трябвало да им ги вземат, като ги откраднат или убият семейство А. За задачата обвиненият П.Ш. набавил огнестрелно оръжие - револвер м. „ CZ “, дружно с муниции за него и със заглушител, против сумата от 1600 лв..

Няколко дни по-късно обвинените почнали работа в жилището на семейство А. Докато обядвали дружно с Г.Н. и П.Ш., стопанинът им споделил за осъществена бърза продажба на личния им апартамент в столичния квартал „ Красно село “. Освен това им споделил, че от тази договорка двамата с жена му спечелили няколко хиляди евро. На 14.07.2019 година обвинените отишли в парцела на семейство А. на бул. „ Витоша “, с цел да продължат работата си. По същото време Й.А. и М.А. се намирали в жилището си.

Около 12 ч., до момента в който П.Ш. работел на балкона, Г.Н. пристигнал при него и му споделил: „ Действай! “ Съучастникът му извадил револвера, сложил заглушителя и доближил М.А. След това създал изстрел в главата на старата жена. Съпруга й – Й.А., обвиненият П.Ш. умъртвил с два изстрела. Обвиняемите претърсили целия апартамент, само че не намерили крупната сума от продажбата на парцела, а единствено златни украшения, монети, часовници и пощенски марки. След като преместили телата на М.А. и Й.А. в банята, двамата се придвижили с джип м. „ Гранд Чероки “ до с. Световрачене. Там, от магазин за железарски материали, закупили три огромни бидона и найлонови чували.

Г.Н. и П.Ш. се върнали в жилището на семейство А. и почнали да разчленяват труповете, което траяло към 4 часа. Напълнили бидоните и чувалите с трупните остатъци и облеклата на жертвите и ги натоварили в автомобила, след което почистили жилището с белина. Първоначално потеглили към постройката на Техническия университет в столицата, за укриването на частите от телата, само че трансформирали решението си и тръгнали в посока с. Негован. Стигайки до водоема в региона на селото, Г.Н. декларирал, че мястото е уместно. Там почнали безсистемно да разхвърлят трупните остатъци от жертвите във водата и тръстиката. Същото създали и с килима, взет от хола на жилището на семейство А., както и с ножовете, употребявани за разчленяването на телата.

В идващите дни обвинените продали взетите по време на закононарушението златни украшения в заложна къща против сумата от към 900 лв.. На 17.08.2019 година, на потегляне от лов на риба наоколо до с. Негован, очевидец забелязал елементи от човешко тяло, за което алармирал полицията. В хода на следствието е била изяснена самоличността на двата натрупа – Й.А. (на 73 години) и М.А. (на 71 години). Извършителите на инкриминираното действие – Г.Н. и П.Ш., са били открити и арестувани. Понастоящем двамата обвинени са с ограничения за неотклонение „ задържане под стража “.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР