В Софийски градски съд е внесен обвинителен акт срещу независимия

...
В Софийски градски съд е внесен обвинителен акт срещу независимия
Коментари Харесай

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Радостин Василев за опит за принуда

В Софийски градски съд е импортиран обвинителен акт против самостоятелния депутат Радостин Василев за опит за насила, оповестиха от пресцентъра на съда. Делото е формирано и разпределено на арбитър. Предстои насрочване на разпоредително съвещание.

„ Според обвиняването съм принуждавал депутат - Христинка Иванова от " ИТН ", да напуща групи “, изясни пред месец пред медиите Василев откакто беше свикан в Националната следствена работа. „ Казах, че не съм заплашвал никого и не съм принуждавал никого, каквато е истината “, добави той. И означи, че е пристигнал без сътрудник юрист, което означавало, че по по никакъв метод няма терзания. „ Едно изречение беше, което им споделих – не съм направил закононарушението, за което бях притеглен като обвинен “, изясни депутатът.

Междувременно едвам 14 минути продължи първото съвещание на комисията по имунитетите в Народното събрание. Тя бе свикана за първи път, само че не събра нужния кворум и съвещание нямаше. Само петима депутати пристигнаха - Рая Назарян от ГЕРБ, Димитър Найденов и Никола Минчев от ПП-ДБ, Николай Дренчев от " Възраждане " и председателстващият Хамид Хамид от Движение за права и свободи. Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ не излъчиха свои представители. Задачата на комисията бе да реши би трябвало ли да се откажат от депутатската си протекция от наказателни преследвания Бойко Борисов, Даниел Александров и Кирил Петков. Петков обаче самичък се отхвърли, само че към листата в следствие се причисли и Димитър Аврамов от Движение за права и свободи. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР