В Софийската опера и балет предстои премиерата на Кармен“.Това е

...
В Софийската опера и балет предстои премиерата на Кармен“.Това е
Коментари Харесай

Оперната прима Надя Кръстева ще бъде „Кармен“ в София

В Софийската опера и балет следва премиерата на „ Кармен “.

Това е опера от Жорж Бизе, която ще бъде изпълнена първо на 3 ноември. Следващите премиерни спектакли са на 4, 5, 9, 11 и 12 ноември. 

Мецосопраното Надя Кръстева влиза в ролята на Кармен. Тя е наричана „ Кармен №1 “ на международната сцена. Образът е нейната визитна картичка.

По-рано, в „ Лирик опера “ в Чикаго Надя си партнира дружно с американците Брендън Йованович, Кайл Китълсън и други Ръководството на театъра счита, че „ сензационното мецосопрано Надя Кръстева танцува и пее в ролята на циганската съблазнителка, като никоя друга през днешния ден! ”. 

„ Богатите, опушени цветове и необикновено дълбоката страст на гласа бяха съпроводени от естествеността на актьорската й игра и огнения й характер в тази роля, експериментален камък за всяко мецосопрано ”, написа Джон декор Райн в „ Чикаго Трибюн ” във връзка осъществяването на Надя Кръстева в нейната коронна роля Кармен на сцената на Чикагската опера.

Освен в Чикаго, Кармен на Надя Кръстева са приветствали феновете на доста водещи международни оперни подиуми като Виенската опера, Болшой спектакъл, Deutsche Oper в Берлин, Амстердам, фестивалите Санкт Маргаретен и Савонлина и други

Надя Кръстева е родена в София. Завършва Националната музикална академия „ Панчо Владигеров “, компетентност „ Оперно пеене “, в класа на проф. Жасмина Костова, а по-късно специализира в академията на Борис Христов в Рим при Анита Циркети. 

Гостува непрестанно на най-престижните оперни подиуми и музикални фестивали в Европа, Съединени американски щати и Япония – както с всички гореизброени функции, по този начин и с партии като Далила, Амнерис, Принцесата („ Русалка ”), Венус („ Танхойзер ”), Реквиемите на Верди и Моцарт, Девета симфония на Бетовен, оперни церемония концерти и солови рецитали.

През октомври 2013 година Кръстева дебютира и в Миланската Скала като Амнерис в „ Аида ”, а в календара й по-нататък следваха гостувания в Берлин със същата роля, както и с Прециозила в Мюнхен, Адалджиза и Жулиета във Виена, премиера на Кармен и други Тя извърши и ролята на Еболи в „ Дон Карлос “ на сцената на Софийската опера и балет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР