В Софийската градска прокуратура не са представени доказателства да е

...
В Софийската градска прокуратура не са представени доказателства да е
Коментари Харесай

Прокуратурата: Няма доказателства за изнудване на Божков по досъдебното производство

В Софийската градска прокуратура не са показани доказателства да е имало упражнено непозволено влияние и насила по отношение на Васил Божков.

„ Не разполагаме и с доказателства да е било осъществено изнудване, за което е формирано досъдебното произвеждане “ – това споделят от държавното обвиняване в известие до медиите, оповестено в формалната им „ Facebook “ страница.

На 21 март в прокуратурата били подадени три плана на постановления за привличане на Борисов, Арнаудова и Горанов в качеството им на обвинени във връзка изнудването на Васил Божков, осведомят от пресцентъра.

Така подадените планове нямат процесуална стойност, защото не носят автограф, липсва и име на съставителя на текстовата част. Посочена е единствено длъжността на лицето, само че неговата служба не му разрешава да повдига обвинявания на лица – членове на Министерски съвет, разясни представителят на СГП.

Оттам означават, че според наредбата на Наказателен кодекс кодекс, следствия за закононарушения от членове на Министерски съвет се организират само от представители на Независимата правосъдна власт. Това съгласно СГП е поръчител за законосъобразността на следствието.

СГП ще предприеме нужните дейности за годно осъществяване на тези процесуални дейности, които са били опорочени - осъществени от незапознат орган.

Във връзка с порочно осъществените на 17.03.2022 година претърсвания и изземвания, които не могат да бъдат повторени, присъствалите на тях поемни лица ще бъдат разпитани от следовател, а на конфискуваните предмети и движимости ще бъде осъществен оглед.

Ще бъдат разпитани от следовател наново очевидците, чиито разпити са извършени от незапознат орган – проверяващ служител на реда към Министерство на вътрешните работи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР