"В софийската болница за спешно лечение "Пирогов" не се поддържат

...
"В софийската болница за спешно лечение "Пирогов" не се поддържат
Коментари Харесай

Наредба забранява от Пирогов да помагат на пострадали пред болницата

"В софийската болница за незабавно лекуване "Пирогов " не се поддържат налични екипи, които да се отзовават на сигнали за произшествия в региона в непосредствена непосредственост до постройката на болничното заведение. "

Това се споделя в мнение на шефа на болничното заведение профeсор Асен Балтов във връзка случай от 19 септември, като в него той се базира на наредбата на лечебното заведение, предава "Нюз бг ".

Тогава потърпевш човек е бил открит на кръстовището на булевардите "Цар Борис III " и "Пенчо Славейков ", което се намира на няколко метра от "Пирогов ", само че оттова не е бил изпратен екип на място.

Съгласно Наредба 25 за оказване на незабавна здравна помощ Центровете за незабавна здравна помощ оказвали незабавна здравна помощ на мястото на случая и по време на превоз.

Дежурният екип в Центровете за незабавна здравна помощ само можел да търси помощ за диагностика и лекуване на незабавно болен пациент от дежурния доктор или експерт на държавно или общинско лечебно заведение за болнична помощ.

Екипът на ЦСМП предлага пациентите за незабавна хоспитализация в болнично лечебно заведение.

Що се отнася до положението на въпросния пациент, той е на лекуване в Реанимационното поделение на Клиника по неврохирургия.

Човекът е с черепно-мозъчна контузия.

Към момента е контактен, съответен и остава на лекуване в Клиниката по неврохирургия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР