В Софийска районна прокуратура се проведе Ден на отворените врати

...
В Софийска районна прокуратура се проведе Ден на отворените врати
Коментари Харесай

Как да се предпазват от престъпления разясниха на ученици прокурори и съдии от СРП и СРС в Деня на отворените врати

В Софийска районна прокуратура се организира " Ден на отворените порти " под надпис " Защита от заплахите – в учебно заведение, на улицата и вкъщи зад компютъра ". За първи път събитието бе маркирано взаимно със Софийски областен съд. Това оповестяват от пресцентъра на институцията.

Гости бяха възпитаници от 10-ти и 11-ти клас от 30 СУ " Братя Миладинови " и 51 СУ " Елисавета Багряна ". Те бяха посрещнати от прокурори и съдии, които при започване на събитието ги срещнаха с организацията и активността на районния съд и на районната прокуратура, обясниха им стадиите на наказателното произвеждане и ги срещнаха с функционалностите на магистратите, както и с компликациите в професионалния им път.

Прокурор Виолета Златева, прокурор Мария Златарева, прокурор Ралица Първанова и арбитър Николай Василев описаха на учениците за закононарушенията, в които могат да бъдат въвлечени, по какъв начин да се предпазят от тях и към кого да се извърнат, в случай че по отношение на тях е осъществено незаконно действие.

Специално внимание бе обърнато на тематики като домашното принуждение, насилието в учебно заведение, държането на наркотични субстанции и педофилията, в частност за заплахите, когато си пишат с непознати в интернет.

На младежите бе обяснено, че не би трябвало да дават фотоси, адреси и персонални данни на непознати в интернет, защото не се знае кой се крие зад даден профил в обществената мрежа и/или платформа за запознанства. Обсъдените тематики бяха признати с интерес от учениците, които зададоха разнообразни въпроси.

За край младежите бяха заведени в по този начин наречената " синя стая " за разпити на деца.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР