В Софийска област от следващата седмица влизат в сила нови

...
В Софийска област от следващата седмица влизат в сила нови
Коментари Харесай

По-строги мерки срещу Covid-19 влизат в София и Велико Търново

В Софийска област от идната седмица влизат в действие нови противоепидемични ограничения, това взеха решение от Областния действен щаб поради високата заболеваемост с ковид. В момента тя е повече от 2000 на 100 000 души.

Въвежда се отдалечено образование на ротационен принцип, прекратява се визитата в просветителни центрове и школи по изкуства, всеобщи публични мероприятия на закрито и намерено, заведенията би трябвало да работят с 50% потенциал.

Мерките ще са в действие 2 седмици. Продължава да е спрян плановият банкет във всички болнични заведения в Софийска област.

По-строги ограничения се вкарват от 3 до 21 февруари в област Велико Търново.

Средата заболяемост в област Велико Търново е над 900 на 100 000 население. По предложение на регионалния Covid щаб от началото на втория образователен период присъствено ще учат единствено децата от първи до четвърти клас.

В класните стаи за една седмица ще влязат учениците от VII, X, XII клас, останалите ще бъдат в електронно образование. За втората образователна седмица присъствено ще учат децата от V, VI, VIII, IX и XI клас.

Само с възрастен компаньон децата ще могат да посещават заведения и търговски центрове.

При 50% ще работят заведенията и дейностите на закрито при изискването, само че не се планува смяна на работното време.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР