В Софийска градска прокуратура (СГП) се води досъдебно производство след

...
В Софийска градска прокуратура (СГП) се води досъдебно производство след
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва Радостин Василев за заплаха към депутата от ИТН Христинка Иванова?

В Софийска градска прокуратура (СГП) се води досъдебно произвеждане след сигнал за опасност, отправена от министър, който понастоящем е депутат, написа „ Флагман “. За случая стана ясно на съвещание на Централната изборна комисия (ЦИК) на 20 декември, оповестява още медията.

Тогава бе докладвано   писмо от следовател в Следствения отдел на СГП ,  с което се изисква информация   по кое време са оповестени за депутати Христинка Иванова – в 47-ото Народно заседание, и Радостин Василев – в актуалното 48-о Народно заседание .  Данните били нужни във връзка с разследване.

Припомняме, че депутати от „ ИТН “ (ИТН), измежду които Христинка Иванова, пуснаха запис с гласа на Радостин Василев-тогавашен министър на спорта ,  който се отдели от партията на Слави Трифонов. От него стана ясно, че Иванова в началото е дала обещание да се отдели от парламентарната група на „ ИТН “, само че по-късно си е трансформирала решението. В записания телефонен диалог се чува по какъв начин Радостин Василев се пробва да склони Христинка Иванова въпреки всичко да премине в групата на отцепниците. След като Иванова отхвърля, Василев й заръчва да си подаде оставката като народен представител и й декларира, че   ще й прати хора, които да й оказват помощ да си попълни молбата. Това бе изтълкувано като опасност от представителите на Има Такъв Народ и бе оповестено, че ще бъде сезирана прокуратурата.

По информация на „ Флагман “ сигнал в действителност е бил подаден, а към този момент е формирано и досъдебно произвеждане.   По предписание прокуратурата би следвало да започва такова произвеждане, когато има задоволително данни за осъществено закононарушение.

Говорителят на СГП сподели пред „ Флагман “ единствено, че наблюдаващият прокурор ще реши дали и по кое време ще даде информация по случая, само че на този стадий такава ни бе отказана.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР