В Софийска градска прокуратура са получени материали от КПКОНПИ, в

...
В Софийска градска прокуратура са получени материали от КПКОНПИ, в
Коментари Харесай

Разследват за подкупи висшия магистрат от Варна Владимир Чавдаров по сигнал на кмета Портних, откриха 49 хил. евро и 20 хил. лв. в служебната му каса

В Софийска градска прокуратура са получени материали от КПКОНПИ, в които е прибавен сигнал от кмета на Варна Иван Портних, за пожелан и получен рушвет в изключително огромни размери от административния началник на Апелативна прокуратура – Варна – Владимир Чавдаров, оповестяват от държавното обвиняване.

Незабавно в СГП е формирано досъдебно произвеждане, в границите на което след получено позволение от арбитър от Софийски градски съд на 26.07.2023 година на територията на гр. Варна са осъществени дейности по претършуване и изземвания от жилището и служебния кабинет на Владимир Чавдаров.

В хода на следствените дейности в жилището на Чавдаров са открити 271 муниции (бойни патрони с друг кабилър), съхранявани без съответно позволение. В служебната каса на магистрата в АП-Варна са открити и конфискувани огромна сума пари – 49 хиляди евро и 20 хиляди лева. 

Събраните материали се рапортуват на наблюдаващия прокурор в СГП, който ще извърши преценка дали са налице предпоставките по член 219, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс за привличане на обвинен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР