В София започва бавно увеличение на температурите до петък, когато

...
В София започва бавно увеличение на температурите до петък, когато
Коментари Харесай

Ад през август: Иде 40° жега

В София стартира постепенно нарастване на температурите до петък, когато чакаме до 38, а даже и до 40 градуса. От събота стартира захлаждане като ще има следобедни валежи. След това ни чака топло и хубаво време. Това съобщи в ефира на бТВ климатологът проф. Георги Рачев.

„ В София зимата е студена, а лятото топло. Денят стана по-малък с съвсем 2 часа спрямо 20 юни. Валежите в Западна България се показват добре спрямо Източна България “, добави климатологът.

„ Няма какво да жалим хората, които са на морето – те се усещат доста добре. Не чакам нещо значително в събота и неделя. Много хубави и летни температури. Редовно има тропични нощи. Пожелаваме им единствено да се забавляват “, добави той.

Най-високи температури се чакат в Русе, а засушаването у нас ще продължи в идващите дни. Според него това ще се отрази на реколтата и предвижда, че ще приберем с половин милион тона по-малко пшеница.

„ У нас сега язовирите са на извънредно положително равнище. Язовирите са цялостни над 80% и ще има обикновено водоподаване, стига да не ги източим, тъй като сме майстори в това “, безапелационен е проф. Рачев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР