В София започна раздаването на компост срещу квитанция за платена

...
В София започна раздаването на компост срещу квитанция за платена
Коментари Харесай

Срещу платена такса смет - получаваш компост в София

В София стартира раздаването на компост против разписка за платена такса боклук за неподвижен парцел, оповестиха от пресцентъра на Столична община. Ежегодната акция за гратис разпределяне на компост, създаден на Инсталацията за биологично отнасяне "Хан Богров " към Столичния цех за отнасяне на отпадъците, е обновена, след приключване на ограничаващите ограничения, свързани с ковид у нас.

Всеки жител, който желае да получи 10 кг първокачествен компост, може да го направи на място в ИБТ "Хан Богров ". Работното време е всеки ден от 8.30 до 17.30 часа. Ако притежател на два парцела е платил такса боклук и за двете си жилища, ще получи 20 кг компост.

Изнесен пункт за разпределяне на компост ще бъде оголен през днешния ден

Инсталацията е в употреба от 2014 година и създава годишно по към 9000 тона компост, който се употребява за обогатяване на почвата в парковете и градините на София.

Крайният период за внасяне на първата вноска на такса битови боклуци, както и 5 % отстъпка при заплащане в цялостен размер на локалните налози за недвижими парцели и МПС тази година бе продължен до 30 юни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР