В София вече са достъпни над 110 електромобила за споделено

...
В София вече са достъпни над 110 електромобила за споделено
Коментари Харесай

Услугата Spark вече разполага с над 110 електромобила за споделено ползване


В София към този момент са налични над 110 електрическия автомобил за споделено потребление посредством мобилното приложение SPARK, откакто фирмите ElDrive и Ride Share България, които стоят зад новаторската и все по-използвана услуга, доставиха още 50 електрически модела Volkswagen e-up! Плановете на фирмите са до края на идната година броят на предлаганите електрически автомобили в столицата да надмине 350.



Част от новите 50 електрическия автомобил Volkswagen eUP! в автопарка на SPARK

„ За 11 месеца, в които SPARK оперира, се радваме на огромен триумф. Стартирахме с 25 електрическия автомобил и зона за наем и освобождение, която покриваше главно синя и зелена зона в центъра на София. В момента имаме над 110 електрическия автомобил, покриваме доста огромна част от територията на града, а броят на регистрирани консуматори е над 20 000, разяснява Стефан Спасов, изпълнителен шеф на SPARK. “Плановете ни за идната година са също толкоз смели – ще се фокусираме върху построяването на зарядна инфраструктура и ще разтеглим съществено зоните на SPARK и чакаме да утроим автопарка. Крайната цел е покриването на цялата територия на София, обезпечаването на града със зарядна инфраструктура и прибавянето на задоволително електрически автомобили в платформата “, добави още той.

Volkswagen се е фокусирал върху електромобилността и се стреми да сътвори всеобщо наличен електромобил. „ На този стадий обаче услугата на SPARK е това, което дава неповторимата опция на всеки в София със смарт телефон и шофьорска брошура да взе участие в писането на новата история на колите “, акцентира Спасов. Според него дребният Volkswagen e-up! предлага чудесно отношение цена/качество за електрически автомобил и слага София измежду най-модерните столици по света с услугата за споделено прилагане.

Spark е взаимен план на Eldrive, компания профилирана в създаване и ръководство на инфраструктура от зарядни станции за електрически автомобили и гъвкави схеми за дълготрайно наемане на електрически автомобили, и литовската компания Ride Share, която предлага аналогична услуга за споделена подвижност с електрически автомобили във Вилнюс, Литва.

За да отпразнуват новите 50 електрическия автомобил, SPARK и главният им сътрудник Volkswagen провеждат двудневен уикенд, наименуван “SPARK UP! WEEKEND” на 13 и 14 октомври. През първия ден всеки консуматор на услугата, който посети рибния фестивал в Гранд Хотел София със e-up! от Spark и спре на особено обозначените места за SPARK на ул. Гурко, ще получи безвъзмездна рибна чорба „ чаудър “. В неделя, 14 октомври, Volkswagen и SPARK канят на „ Споделена неделя “ в София Тех Парк. Там ще има доста занимания и игри за цялото семейство, както и доста награди. Гостите ще могат споделено в екип да вземат решение математически загадки, да карат ски, да играят мини голф, ще търсят скрити части от пъзел в колите, ще вземат решение занимателни ребуси, ще вземат участие в групови игри и надпревари и ще могат да вземат присъединяване в специфична кондиционна подготовка по двойки. Входът е свободен.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР