В София въвеждат задължително еднопосочно движение по пазарите. Директорите на

...
В София въвеждат задължително еднопосочно движение по пазарите. Директорите на
Коментари Харесай

В София въвеждат задължително еднопосочно движение по пазарите

В София вкарват наложително еднопосочно придвижване по пазарите .

Директорите на общинските пазари да вкарат следен достъп за да не се позволява наличието на огромен брои хора, както и да провеждат наложително еднопосочно придвижване - обособен вход и излаз на пазара, с цел да не се смесват потоците от хора. Задължително е спазването на отдалеченост от 2 метра сред търговци и клиентите , както и потреблението на персонални защитни средства.

Това разпореди кметът на София Йорданка Фандъкова на изпълнителните шефове на общинските търговски сдружения, ръководещи пазарите. Целта е да се подсигурява съблюдаване на всички ограничения против разпространяването на Коронавирус 19.

Пазарите би трябвало да се почистват и дезинфектират регулярно. Служители на Столичната РЗИ и Министерство на вътрешните работи ще наблюдават за спазването на ограниченията .

Ръководствата на пазарите имат задачата и да осведомят продавачите и консуматори, в това число и посредством осведомителни табели, за нуждата от предотвратяване на храните от вторично замърсяване при предлагането им и спазването на ограниченията .
 Затварят още веднъж пазарите, в случай че не се съблюдават рекомендациите
Затварят още веднъж пазарите, в случай че не се съблюдават рекомендациите

Поставят пропускателен режим на вход и излаз

Директорите на пазарите би трябвало да проучват наличните пазарни площадки, какво е тяхното разположение, потенциал, налични заграждения или опция за построяването им. При опция те би трябвало да основат организация за действието на кооперативни и фермерски пазари.

На кооперативните и фермерски пазари не се позволява продажбата на живи животни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР