В София ще се проведе митинг-шествие в подкрепа на правителственото

...
В София ще се проведе митинг-шествие в подкрепа на правителственото
Коментари Харесай

Шествие в подкрепа на изграждането на втори кабинков лифт в Банско ще се проведе в София

В София ще се организира митинг-шествие в поддръжка на държавното решение за създаване на втори кабинков въжен превоз в Банско и развиване на зимния туризъм в планинските региони. Шествието е под наслов " Аз желая да карам ски в България ". То ще тръгне от ъгъла на булевардите " Патриарх Евтимий " и " Витоша “ и ще приключи с концерт на площад „ Александър Невски “. В него ще се включат поданици от всички общини на Благоевградска област, както и от цялата страна. Националното съдружие на общините, туристическият отрасъл, десетки неправителствени организации, висши учебни заведения, както и известни персони от сферата на спорта, културата, медицината и науката, са декларирали своята поддръжка за развиването на Банско и зимния туризъм в България.

Вместо опасност от наказания от Брюксел, пристигна следващото опровергаване на внушението за екологична опасност и то от еврокомисаря по околна среда Кармену Вела, сподели кметът на курортната община Георги Икономов :

Това, което сподели еврокомисар Вела, е изцяло ясно и простичко за схващане от всички, а точно, че не е нарушено екологичното законодателство, не са нарушени никакви екологични наставления, тъй че нищо не пречи да се върви напред по повод развиването на сезона ски зона Банско.

Над 3000 деца са се научили да карат ски през последните 6 години и то гратис, което е гаранция, че възпитаваме потомство, обичащо природата и спорта, добави Икономов.

Организацията за естественото осъществяване на шествието и митинга по избрания маршрут е на равнище, сподели още кметът на Банско, а на въпроса чака ли провокации отговори:

Ние провокации няма да вършим. Надавам се, че и от другата страна няма да има такива провокации. Мисля, че всичко ще мине обикновено, по европейски, най-малко по този начин се надявам.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР