В София ще има общо 26 дефибрилатора, съобщиха от пресцентъра

...
В София ще има общо 26 дефибрилатора, съобщиха от пресцентъра
Коментари Харесай

В София ще има общо 26 дефибрилатора

В София ще има общо 26 дефибрилатора, оповестиха от пресцентъра на Столичния общински съвет (СОС), цитирайки ръководителя на СОС Георги Георгиев.

По думите му в столицата към този момент има сложени пет устройства, в ход е процедура за слагане на устройства на 14 метростанции, четири в общинските лечебни заведения, две в градската библиотека и градската художествена изложба. Решението на столичните съветници за пазаруването на автоматизирани външни дефибрилатори, които да разрешат ранна дефибрилация на публични места, беше признато преди година, напомня Георгиев. 

В известието се споделя още, че към общинската самодейност към този момент се причисляват и частни компании. Ай ти компанията Pontica Solutions е предоставила на шефа на Метрополитен ЕАД – инж. Братоев, и в наличието на " мотора " на концепцията за пазаруването на тези устройства  – проф. Иво Петров, дефибрилатор за метростанция „ Витоша “. 

През февруари тази година Столичният общински съвет утвърди закупуването на 20 дефибрилатора, които да бъдат сложени в общински лечебни заведения, места, където се събират доста хора, и метростанции с огромен пътникопоток.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР