В София ще бъде открито почетно консулство на Кабо Верде,

...
В София ще бъде открито почетно консулство на Кабо Верде,
Коментари Харесай

Приближен до Борисов става консул на Кабо Верде в София

В София ще бъде намерено почетно консулство на Кабо Верде, а негов почетен консул става Радослав Точев.

Точев е един от доближените хора на премиера Бойко Борисов. Беше негов консултант по вътрешнополитическите въпроси в първия му мандат, а придружи го и при визитата му при френския президент Еманюел Макрон през юни.

Точев бе общоприет консул на България в Ню Йорк от 2010 до 2013 година, когато подаде оставка.

Беше и втори в листата на ГЕРБ с претенденти за депутати в Европейския парламент през 2007 година Попадна там по предложеине на Съюза за стопанска самодейност с изпълнителен шеф Алексей Петров, само че самичък се отдръпна поради злополука, в която умъртви мъж, който прескачал мантинелата на основен път Е-79.

В известието на държавната пресслужба се показва, че " Радослав Точев е създател и изпълнителен шеф на компания, която се занимава с консултантска активност, икономическо изследване, стратегическо ръководство, връзки с обществеността и връзки " и се напомня, че е бил общоприет консул в Ню Йорк.

Точев е роден в Дупница, където живее до 13-ата си година. След това родителите му отпътуват за Африка. От 15-годишен Точев учи в Троа, област Шампан, във френски колеж. Там приключва приблизително обучение, по-късно приключва Института за политически науки в Париж, компетентност интернационалните стопански връзки. Там е учил и френския президент Макрон.

Точев има и друго висше обучение - от ЕНА - френската школа за висша администрация, а след него работи във френското министерство на стопанската система. Съветник е и на Никола Саркози по европейските въпроси по времето, когато той беше министър на стопанската система, финансите и промишлеността.

През 2006 година се прибира в България и стартира работа в българското министерство на финансите. Става механически консултант по европейските въпроси на Пламен Орешарски. Впоследствие се среща и с Цветан Цветанов, и с Бойко Борисов. В младежките си години е бил симпатизант на Вътрешна македонска революционна организация.

Република Кабо Верде е архипелаг в западното крайбрежие на Африка. Стратегическото ѝ местонахождение на един от най-оживените мореплавателни и въздухоплавателни пътища в Атлантическия океан я прави мечтан сътрудник в области като превоза, риболова и корабостроенето, пишат от Министерски съвет.

Те показват, че " откриването на почетното консулство на Кабо Верде в България ще способства за по-нататъшното развиване и задълбочаване на двустранното съдействие и ще даде нови благоприятни условия за развиване на връзките освен в търговско-икономическата област, само че и в културния и учебен продан ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР