В София ще бъде открит Център за киберсигурност Центърът ще ...

В София ще бъде открит Център за киберсигурност Центърът ще

В София ще бъде открит Център за киберсигурност

В София ще бъде открит Център за киберсигурност Центърът ще осблужва главно Европа и ще дава връзка на бизнеса със експерти в сфеарата на инфраструктурата и на сигурността, показват от SoftwareONEПрепоръчай (0)

SoftwareONE работи по откриването на Център за доставка на облачни услуги и киберсигурност, обслужващ цяла Европа, който ще бъде ситуиран в София. Това оповестиха Райнхард Валдингер, районен президент за Европа, Среден Изток и Африка в SoftwareONE, и Бернд Шлотер, член на Управителния съвет на компанията в предаването "Бизнес старт " по Bloomberg TV Bulgaria.

С развиването на тази част от бизнеса си компанията чака да усили доста броя на чиновниците си в България.

"Центърът ще обслужва главно Европа. Тук ще има експерти по инфраструктура, разработчици и експерти в областта на сигурността. Те ще подкрепят чиновниците, които приказват с клиенти в близките страни и ще дават същинска техническа експертиза. Те ще обслужват клиенти за Microsoft Azure и АWS (Amazon Web Services) ", изясни Валдингер.

Бизнесът с услуги на SoftwareONE e повишен с 40% на годишна база през първото тримесечие на 2022 година, споделиха събеседниците. "Очакваме минимум да удвоим наетите си гении през идващите 18 месеца ", допълниха те.

Фирмата има 120 чиновници в България, а в целия район общо 700 - чиновници. Талантите, изключително в България и Румъния, са изключително налични и това е една от аргументите те да са толкоз привлекателни, подчертаха гостите.

Вижте целия коментар във видеото на уеб страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички посетители в предаването вижте тук.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg