В София се провежда учение, с което се тестват плановете

...
В София се провежда учение, с което се тестват плановете
Коментари Харесай

МВР с масово учение в София, симулират реакция при терористичен акт

В София се организира обучение, с което се тестват проектите за реагиране при изключителна обстановка . Целта е да се ревизира готовността и подготовката на органите за ръководство и силите за реагиране на национално и териториално равнище, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

В учението ще вземат участие близо 200 души от разнообразни структури на Министерство на вътрешните работи, Министерството на защитата, Столична община, Спешна помощ, Българския Червен кръст и други От вътрешното министерство допълват, че са в ъзможни известни усложнения в напредването в региона на Софийския университет и храм-паметника „ Св. Александър Невски “. 

Първоначално образованието трябваше да се организира на 31 януари, но беше анулирано поради убийството на Мартин Божанов.

Според сюжета на учението микробус се врязва в навалица от хора на централен площад. В микробуса има трима нападатели, като по събралите се на площада е открита пукотевица. За минути нападателите съумяват да избягат, а минути по-късно на място идват първите екипи на полицията и Спешна помощ. В същото време, още веднъж по сюжета на учението, стартира и издирването на причинителите на симулирания терористичен акт.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР