В София се провежда международна операция срещу мащабна схема за

...
В София се провежда международна операция срещу мащабна схема за
Коментари Харесай

Извънредно! ДАНС нахлу в офисите на NEXO в София! Ето на кой е фирмата!

В София се организира интернационална интервенция против огромна скица за финансови закононарушения, пране на пари и нарушавания на интернационалните наказания против Русия, съобщи Българска национална телевизия. Според източници на националната телевизия става въпрос за компанията " Нексо " (NEXO).

Прокурори, експерти от Националното разследване и чиновници на ДАНС, взаимно с задгранични сътрудници, са почнали претърсвания на българските офиси на компанията, търгуваща с криптовалути в целия свят.

Оперативната активност на компанията е била реализирана от българската столица, а инвеститори са били приканвани да влагат в биткойни и други типове криптовалути, с обещания за висока рентабилност.

Лихвите, които вложителите щели да получават, неведнъж надвишавали тези на типичен банкови институции и разнообразни брокерски къщи. Има данни, че притежателите на компанията, които са българи, са присвоили част от активите, възлизащи на няколко милиарда $.

бТВ също заяви, че става дума за " Нексо ". Телевизията прецизира, че тя е обвързвана с някогашния народен представител Реформаторския блок Антони Тренчев и съдружникът му Коста Кънчев и сина на някогашната обществена министърка Лидия Шулева.

Проверката за активността на криптокомпанията у нас е почнала преди няколко месеца, откакто непознати служби са засекли съмнителни транзакции, за които имало данни, че целят заобикаляне на наложените от Европейския съюз, Англия и Съединени американски щати, наказания по отношение на съветски банки, както и на компании и жители от Руската Федерация.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР