В София са засечени 100 хиляди пътни нарушения само за

...
В София са засечени 100 хиляди пътни нарушения само за
Коментари Харесай

Нови мобилни камери влизат в борбата с нарушителите на пътя в София

В София са засечени 100 хиляди пътни нарушавания единствено за месец. В битката с нарушителите още 200 служители на реда ще патрулират по улиците и булевардите на града. „ Пътна полиция " ще получи и 5 нови мобилни камери за скорост, с които да снима за нарушавания от патрулките.

Над 600 стационарни камери на Столичната община наблюдават трафика в София - къде има скупчване на коли, произшествия, нарушавания. От полицията имат достъп и в действително време до тези камери, изясни Дончо Барбалов, зам.-кмет по направление „ Транспорт и градска подвижност ".

„ Много ясно се виждат нарушаванията, вижда се къде имаме тапи в града, с цел да могат сътрудниците съответно да реагират и да оказват помощ за напредването. В действително време на екран се изписват номерата на колите, нарушаванията, които ние след това изпращаме в Министерство на вътрешните работи за налагане на глоба ", изясни Дончо Барбалов.

Предвижда се слагане на в допълнение съоръжение, посредством което да се засича минаването на червен светофар.

Общината няма право да постанова наказания, само че записва към 10 000 нарушавания годишно. Общините могат да постановат наказания за погрешно паркиране. Само от началото на годината има 39 000 фиша от община София.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР