В София пуснаха апартамент за продажба на цена от 1

...
В София пуснаха апартамент за продажба на цена от 1
Коментари Харесай

Цените на апартаментите в София стигнаха тези в Маями, собствениците на повече имоти да ги дават на общините!

В София пуснаха апартамент за продажба на цена от 1 млн. лв. - тъкмо толкоз, колкото коства да си купим къща на брега на океана в Маями.

Дали цените на парцелите са надути съвсем до спукване, разяснява в профила си във Facebook имотният съветник Мариян Башур.

Той съпоставя публикация за продажба на апартамент в София с такава в Съединени американски щати. Американският апартамент е за пентхаус суперлукс в Маями и се продава за 1 900 000 евро. На сходни цени се продава парцел и в София, и в една от трите красиви мастодонта - на "България " и "Витошка ".

"Анализът го оставям на вас ", написа Мариян Башур. Той показва и различен очевиден образец - публикация в столичния квартал "Лозенец ". Става въпрос за елементарен апартамент, който даже не е обзаведен чак толкоз първокласно. В офертата си обаче брокерите са поискали 465 000 евро. За същата цена може да се купи първокласна къща на брега на океана, сочат интернационалните имотни предложения.

Собствениците на повече от две жилища, които стоят необитаеми, ще бъдат принудени да заплащат по-високи налози или пък да дават на общината парцела за обществени цели. Това заяви Фьодор Салмов, шеф на дирекция "Жилищна политика " в Министерство на районното развиване и благоустройство преди няколко дни.

"Мислим да сложим на разискване опцията за увеличение или въвеждане на напредничав налог за жилища за така наречен наднормено ползване. Имаш едно жилище - ще плащаш естествен налог, имаш второ, трето, четвърто, пето, шесто, бъди по този начин добър да платиш по-висок налог или ще предоставиш алтернатива тези жилища да бъдат предоставяни на общината за обществени цели възмездно, несъмнено ", разяснява Салмов, написа "Телеграф ".

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР