В София протестиращите се събраха около паметника на Цар Освободител.

...
В София протестиращите се събраха около паметника на Цар Освободител.
Коментари Харесай

Малобройни протести срещу изпращането на оръжие в Украйна в цялата страна

В София протестиращите се събраха към паметника на Цар Освободител. На място се провежда подписка против решението за даване на военна помощ на Украйна.

 

Ето какво обявиха участници в похода в столицата: " Не желаеме да стане късно и тогава митингите ни да ни спасят от такива решаващи събития и неверно взети решения. "

" Не виждам безусловно никаква логичност в това да изпращаме оръжие за Украйна. Не виждам никакви напъни от нашите политици за дипломатическо решение на спора. "

 

В Пловдив 50-ина души се включиха в самодейността, като на митинга бе пожелан референдум за излизане от НАТО. Пловдивчани желаеха неутралитет за войната в Русия.

Във Велико Търново трийсетина жители се събраха към паметника " Майка България " в митинга против военната поддръжка от България за Украйна.

" По този метод войната ще се задълбочи още повече. “

" Който даде оръжие – това значи, че самозапалва огъня, а не го гаси. "

" Това е евентуална заплаха за България за влизане в спора. "

" Няма смисъл от изпращане на това оръжие, тъй като ни се борим за мир, а въоръжаваме една от страните. "

" Ние би трябвало да бъдем умиротворители, да създадем всичко допустимо тези два приятелски народа да седнат на една маса на договарянията. "

 

Около 20 жители и представители на разнообразни политически партии се включиха в митинга в Ямбол . Протестиращата Жени Димитрова съобщи:

" Ние не желаем да се изпраща оръжие на която и страна да е било. Ако желаеме да имаме България и тя да е нашата татковина, ние, българите, би трябвало да се събудим. Може и да не се изпраща жива мощ, само че може и да се изпраща. Кой ще ни подсигурява? ".

 

И Силистра се включи в " общобългарския поход за мир и неутралитет ". Десетки жители се събраха на централния площад, с цел да заявят мнението си против формалното замесване на България във войната в Украйна. Покани са били изпратени и до редица политически сили, само че в Силистра техни представители не се появиха.

 

Правим подписка за мир и неутралитет на България, обявиха уредниците за Силистра Милена Хорозова и Георги Георгиев. " Искаме България първо да се погрижи за себе си и за личните си деца, само че да изпращаме военна техника в случай, че ние нямаме такава даже да подкрепим личната си войска. Това за нас е неправилно ", сподели Хорозова.

 

" Искаме да сме живи, желаеме да са живи украинците, желаеме да са живи и руснаците. Ако изпратим оръжие в Украйна, то кого ще убива? Само руснаци ли ще убива? Ще убива хора. Всеки патрон е евентуален палач. Аз не желая да съм палач ", уточни Георгиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР