В София през нощта работата на екипите по почистване на

...
В София през нощта работата на екипите по почистване на
Коментари Харесай

Над 1000 сигнала за паднали дървета в София, снежната покривка е около 35 см.

В София през нощта работата на екипите по разчистване на снега не е серпантина заради усложнената зимна конюнктура, оповестяват от Столичната община. Интензивните превалявания от сняг, съпроводени с увеличаване напразно, продължиха през цялата нощ. Снежната завивка все още е сред 25 и 35 см, по данни на Национален институт по метеорология и хидрология.
Прочетете още
На територията на всички 24 региона на Столичната община са осъществени няколко обработки с разпространяване на смеси против замръзване и избутване на снежна маса. Общо 130 снегопочистващи машини на компаниите, ангажирани с активността, са обработили трасетата на градския превоз, стръмни сектори и мостове, както и съществени улици в регионите и отчасти вътрешно-квартални улици. Обработени са и общински пътища и Южната дъга на Околовръстния път. На места са осъществени и по 4 обработки. Работата продължава и все още.

„ Към този час (9:00 ч.) спешните екипи са почистили повече от 150 паднали клони и дървета, които основават усложнения при напредването, а сигналите за тях са над 1000. Тази заран разпоредих на екипи и от други общински предприятия да се включат в решаването на казуса с падналите дървета ”, написа във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев.

Градският превоз се движи при зимни условия. Почистват се прилежащите площи на спирките на градския превоз. Затруднено е придвижването по трамвайна линия 10 заради паднали дървета, като същата се движи от кв. „ Иван Вазов ” до ж.к. „ Връбница ”. По трасето на линии 20 и 22 са пуснати заместващи рейсове. Поради липса на напрежение в контактно-кабелната мрежа трамваите от линии 7 и 27 доближават до кв. „ Иван Вазов ”. Поради паднали дървета е затруднено е придвижването и на рейсовете от линии 3 и 7 до селата Плана и Пасарел.

В планината Витоша заради изобилен снеговалеж краткотрайно се затварят за придвижване пътищата: кв. „ Драгалевци ” - хижа „ Алеко ” и „ Бояна ” - местността „ Златни мостове ”.

Към момента няма данни за спряно топлоснабдяване в региони на София. По данни на „ Електрохолд ” има спирания на електрозахранването в обособени елементи на регионите „ Витоша ”, „ Панчарево ”, „ Кремиковци ”, „ Лозенец ”, „ Нови Искър ”, „ Студентски ”, „ Банкя ”. Аварийните екипи на сдружението работят за премахване на повредите.

Техниката и екипите, ангажирани със снегопочистването, са на терен и не престават работа. Очаква се намаляване на температурите и увеличаване напразно. Според прогнозите на Национален институт по метеорология и хидрология за през днешния ден е разгласен жълт код за мощен вятър.

Директорът на Столичния инспекторат Николай Неделков обясни пред Нова телевизия, че макар усложнената конюнктура, обстановката е овладяна. Почистени са улиците, по които се движи градският превоз. Предстои почистването на вътрешнокварталните улици и тези с социална значителност.

„ Проблеми по вътрешнокварталните улици основават падналите клони. Екипите на „ Аварийна помощ и предварителна защита ”, както и тези на Столичния инспекторат, работят цяла нощ. Призовавам жителите да си останат у дома, в случай че не им се постанова да излизат. Прогнозите са за ураганен вятър. Има доста надвиснали клони в кварталите ”, предизвести Неделков.

Призив всички жители да бъдат деликатни, когато излизат на открито направи и столичният кмет. „ Собствениците на жилищни парцели и търговски обекти да почистват съзнателно тротоарите пред тях. Правим всичко належащо, с цел да осигуряваме проходимостта в града и цялата налична техника е ангажирана с почистването на снега ”, сподели Терзиев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР