В София председателят на съда на ЕС увери, че влизането

...
В София председателят на съда на ЕС увери, че влизането
Коментари Харесай

Председателят на съда на ЕС: Влизането на България и Румъния в Шенген е важно

В София ръководителят на съда на Европейски Съюз увери, че влизането на България и Румъния в Шенген е значимо за съюза. Коен Ленартс се срещна с президента Румен Радев и външният министър Екатерина Захариева. Високопоставеният посетител изнесе и лекция пред адвокати в региона на европейското право.

 © Българска телеграфна агенция
Европейският съюз би трябвало да се уголемява, с цел да стане Европа една огромна зона на независимост и народна власт. Затова е значимо България и Румъния да влязат в Шенген, счита ръководителят на съда на Европейски Съюз. Ленартс посочи, че салдото на ползи през днешния ден е по-сложен отпреди 30 години, когато всички страни членки са били в стопански напредък.
Коен Ленартс, ръководител на Съда на Европейски Съюз: България е извънредно значим сътрудник в Източна Европа и се намира в сърцето на съюза. Европейски Съюз не значи единствено Брюксел, значи всички нас, работещи дружно. Мигрантската рецесия и Брекзит са единствено част от рецесиите на Европейски Съюз.
Според външния министър Екатерина Захариева достижението на Европейски Съюз е, че е най-демократичния съюз и той дава непоклатимост на страните от някогашния социалистически блок.
Екатерина Захариева, министър на външните работи: Без вероятност за пълноправно участие в Европейски Съюз нашият район в никакъв случай няма да бъде постоянен и либерален и задоволително добре развъртян.
Коен Ленартс се срещна и с президента Румен Радев. Двамата са разискали политиката на доближаване сред обособените страни членки, както и използването на правото на Европейски Съюз у нас през миналите 10 години участие в Съюза.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР