В София купените гласове са между 10 000 и 20

...
В София купените гласове са между 10 000 и 20
Коментари Харесай

Между 10 000 и 20 000 са купените гласове в София според Андрей Райчев

" В София купените гласове са сред 10 000 и 20 000, те ще се решаващи, в случай че не излизат хората да гласоподават. Властта купува по-лесно гласове, само че аз упреквам съществено негласуващия човек ". Това съобщи социологът Андрей Райчев пред bTV във връзка локалните избори.

Според него единственият лек против пазаруването на гласове е хората да отидат до урните и да гласоподават.

Той уточни, че след изборите не се регистрира изключително разбъркване, защото ГЕРБ са запазили позицията си на преобладаваща политическа мощ. По думите му само има едно противоречие сред съотношението сред първата и втората политическа мощ и резултата.

" Главното усещане от изборите е пазаруването на гласове и корпоративният избор, има цели секции, в които се гласоподава 90 на 100, в София в цели региони има ГЕРБ - 2000, другите общо 200, това е явно купено ", заключи Райчев.

Вижте профила на госпожа Фандъкова и ще видите какви са гласоподавателите - това са по-заможните хора с по-високо обучение, а тя води всички останали претенденти по % на хората с начално обучение, които са дали своят вот за нея, сподели още той.

От своя страна социологът Цветозар Томов съобщи, че практиките с пазаруването на гласове се уголемяват и в това отношение няма почтени партии. По негови думи казусът бил в политическия нрав на българите. Той бе безапелационен, че водещата партия в пазаруването на гласове не е нито ГЕРБ, нито Българска социалистическа партия, а Движение за права и свободи. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР