В София има съмнения за висока степен на корупция, която

...
В София има съмнения за висока степен на корупция, която
Коментари Харесай

Делчев: Феодалният модел на управление в Столична община се прояви и в поръчката за боклука

В София има подозрения за висока степен на корупция, която се демонстрира най-много в непрозрачното осъществяване на публични поръчки. Дни преди кметът да излезе в отпуск се провежда и организира поръчка за отнасяне на RDFа от завода за боклуци, което е опит още веднъж десетки милиони да бъдат ориентирани към определени компании на време, при положение, че София има нов кмет от ноември. Това сподели пред izbori.bg

Димитър Делчев, ръководител на ДБГ и лидер на листата в София на Движение България на жителите, ЗНС, Национална движение „Симеон Втори" и Път на младите. Делчев даде образец с публичната поръчка за заличаване на RDF горивото, което се създава от завода за отпадък на обща стойност 36 450 000.

Поръчката е разграничена без аргументация на пет лота – 80 хиляди тона, 70 хиляди тона, и три по 10 хиляди тона, което подсказва, че е съобразена с опциите на авансово ясни претенденти, изрази подозрение той. Широко се приказва за прочут с близостта си до властта предприемач, който се приготвя да вземе втория лот от 70 хиляди тона. „ Движение България на жителите “ имаме решение на най-висшия си орган - Националното заседание, на локалните избори да се борим с феодалния модел на ръководство, поддържан от ГЕРБ, при който и Фандъкова не прави изключение. Именно по тази причина ДБГ поддържа гражданския претендент Мая Манолова, която се разгласи против този модел, съобщи Димитър Делчев.

Това ще бъде задачата ни освен в София, само че и в останалите общини, добави той. В последните 4 години Манолова потвърди, че може да направи по този начин, че една институция да проработи и да прави работата на хората, сподели още той. Делчев съобщи, че неувеличаване на локалните налози, битката с корупцията и мръсния въздух, поддръжката на дребни и междинни предприятия са измежду главните ограничения, за чието осъществяване упорстват десните, подкрепящи Манолова. Като проблеми на столицата той уточни, че 2/3 от тротоарите са разрушени, недостъпността на жителите до общинския съвет и уточни, че съществена цел ще бъде София да бъде европейска столица от 21 век и всеки жител да има достъп до общината през телефона си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР