В София има риск да спре изграждането на планираните обекти,

...
В София има риск да спре изграждането на планираните обекти,
Коментари Харесай

Фандъкова: Има риск да спре изграждането на планираните обекти

В София има риск да спре построяването на плануваните обекти, за това сигнализира кметът Йорданка Фандъкова. Причината е неналичието на бюджет и финансова стратегия, поради неналичието на държавен бюджет. За да не се случи това, би трябвало общинските съветници да одобрят лист на обектите, които да бъдат финансирани тази година.

София, както и всички общини, нямат признат бюджет и финансова стратегия, поради неналичието на държавен бюджет. Според българското законодателство общините одобряват свои бюджети до месец след гласуването на държавния. Ако това не стане, те могат да работят единствено в границите на предходния бюджет. За обекти, които не попадат в финансовата стратегия от предходната година, те не могат да вършат разплащания, макар съществуването на средства, изясни Йорданка Фандъкова. За да се подсигурява работата по всички обекти на общината за тази година, тя предлага СОС да утвърди лист с обекти за финансиране и уточни акцентите в границите на новия строителен сезон.

Продължава също строителството на метрото, както и построяването на 32 нови детски градини в София. За всичко това ще бъдат отделени близо 600 млн. лева, в случай че Столичният общински съвет поддържа оферти от кмета Йорданка Фандъкова лист.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР