В София има повече автомобили от средното за големите градове

...
В София има повече автомобили от средното за големите градове
Коментари Харесай

В София има повече автомобили от средното за големите градове на ЕС

В София има повече коли от междинното за огромните градове на Европейски Съюз, сочи разбор на общинското дружество „ Софияплан “, съобщи БНР.

Тенденцията е напредването с автомобил в столицата да продължава да пораства, до момента в който пътуванията с градския превоз понижават.

В Столичната община се падат по съвсем 0,8 автомобила на всеки възрастен, до момента в който междинното равнище за огромните градове в Европейския съюз процентът е към 0,5 на 100, сочи статистиката.

Според последните данни за новорегистрираните и дерегистрираните коли степента на моторизация е скочила от над 500 автомобила на 1000 души в края на 2016-та година, на над 660 през 2020-та, което е растеж с съвсем 30 %.

За сарвнение - доста от огромните европейски градове имат равнища на моторизация под 450 автомобила на 1000 души, се споделя в отчета на " София проект " за положението на транспортната инфраструктура в Столичната община.

Той е направен в границите на подготовката на " Програма за София " - новият проект за интегрирано развиване на Столичната община за идващите седем години. От отчета излиза наяве още, че напредването с автомобил в София продължава да пораства, до момента в който пътуванията с публичния превоз понижават.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР