В София има достатъчно свободни легла, които да поемат нуждаещите

...
В София има достатъчно свободни легла, които да поемат нуждаещите
Коментари Харесай

РЗИ: В София има достатъчно свободни легла

В София има задоволително свободни кревати , които да поемат нуждаещите се пациенти, съгласно шефа на Столичната районна здравна ревизия (СРЗИ) доктор Данчо Пенчев. Разкрити са над 2000 кревати за лекуване на коронавирусна зараза, осведоми Българска национална телевизия.

Това стана ясно по време на срещата на спешния Коронавирус щаб с новия регионален шеф на столицата Иван Кючуков. След съвещанието стана ясно, че стягане на ограниченията за момента не се планува. По думите му за момента не се планува ротация или прекосяване на учениците към онлайн образование.
 Д-р Неделчо Тотев: Хората умират и от други болести, освен от Covid
Д-р Неделчо Тотев: Хората умират и от други болести, освен от Covid

Нужни са обезщетения за лечебните заведения

Директорът на Специализираната болница по Детски заболявания " Проф. Иван Митев " заяви че, все още има по-сериозен напън към персоналните лекари и поради по-лекото протичане на Омикрон по-малко деца имат потребност от лекуване в болница.

Благомир Здравков сподели, че в педиатрията сега има 2 свободни коронавирус кревати, само че в столицата има задоволително детски коронавирус кревати . Увеличават се обаче инфектираните и карантинирани медици. По искане на регионалния шеф се изследва опцията за откриване на спомагателни детски кревати, които при нужда да поемат лекуването на деца от други градове на страната.

На съвещанието е разисквана и опцията за справяне със скритата заболеваемост. Целта е да не се позволява контактни на инфектирани с ковид да се разхождат свободни из града. Една от опциите е служители на реда да наблюдават с кой отиват пациентите с ковид за лекуване в болница и да го подават като контактен в РЗИ, стана ясно от думите на Иван Кючуков . В петък щабът още веднъж се събира, с цел да вземе съответни решения по този въпрос.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР