В София и страната няма недостиг на ковид легла. Няма

...
В София и страната няма недостиг на ковид легла. Няма
Коментари Харесай

Александър Златанов: Ще въведем зелен сертификат на всички места, които се посещават и са критични

В София и страната няма дефицит на коронавирус кревати. Няма сигнали за отхвърлен или занимателен банкет на пациенти. Това съобщи заместник-министър Александър Златанов в студиото на утринния блок на БТВ.

По думите му ще се подхващат ограничения към преструктуриране на болничните заведения, в случай че леглата се изчерпат. Целта е да се понижава оптимално забавянето на останалите медицински действия.

„ Персоналът е същият, който и при първата и втората вълна. Разбира се, че не е задоволителен “, разяснява още той.

Златанов беше безапелационен, че здравната система е натоварена, само че не е претрупана. Заместник-министърът анонсира нов препарат за лекуването на COVID-19.

По тематиката с ограниченията съобщи: „ Страната навлиза в алената зона. В рамките на тази седмица ще излезе заповед, която ще очертае ограниченията, а през днешния ден в 14 ч. ще се даде конкретика. Ще въведем зелен документ на всички места, които се посещават и са сериозни. Така ще се подсигурява, че там няма да попадне инфектиран с коронавирус. Водим директни диалози с браншовете “.

Той посочи, че документът ще бъде въведен в лечебните заведения и домовете за грижа за възрастни хора.

„ Нагласата е да бъде въведен документът там, където се събират хората и има късмет да тръгне болест. Ако има документ, ще участва аудитория на спортните събития. Хората, които ще посещават заведения, ще би трябвало да имат документ “, сподели Златанов.

По думите му условието за зелен документ ще бъде въведено поетапно. Зеленият документ ще се получава при следните варианти: имунизиран, преболедувал човек или при изработка на PCR или антигенен тест.

Заместник-министърът заяви, че към 3 млн. и половина ще костват безплатните за жителите проби, които сега се вършат пред заведенията. Тези проби ще бъдат безвъзмездни, само че ще би трябвало да се заплати самото осъществяване на проучването от страна на лабораторията, с цел да бъде публикуван зелен документ.

Според него съществуването на антитела не е неоспорим индикатор за сигурност на човек. Обмисля се наложителна имунизация за медицинските лица. Плащане от страна на пациентите, които не са имунизирани, не е една от ограниченията, които се обмислят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР