В София и още 5 града на страната се проведоха

...
В София и още 5 града на страната се проведоха
Коментари Харесай

Протест срещу трафика на хора организираха в 5 града у нас

В София и още 5 града на страната се организираха безмълвни шествия против трафика на хора. Във Велико Търново младежи се включиха в самодейността, проведена от фондация " А21 ". 

Облечени в черни тениски с надпис " Днес още има иго " участниците изминаха дистанцията от Съдебната палата до Община Велико Търново, с цел да подчертават върху казуса с трафика на хора.  

Студентката Мартина Михнева описа за случай със своя позната: 

" Заминава за работа в Испания, там ѝ биват взети документите. Тя работи няколко месеца без да ѝ бъде плащано в недобри условия и не може да си тръгне. Тогава, благодарене на познати, родственици, тук, в България, съумяват да я приберат ".  

Хората би трябвало да бъдат доста добре осведомени къде отиват, дали е законна работата, за която аплайват, разясниха участниците в " Похода за независимост " във Велико Търново: 

" Никой не е застрахован да му се случи нещо сходно, би трябвало извънредно доста да се внимава ". 

" Средната възраст на жертвите на трафик на хора е 12 години. Сестра ми скоро ще доближи тази възраст. Този проблем е много по-голям, в сравнение с си мислим и е много по-близък до нас ". 

" Много хора си мислят, че всеки има избор. В някои обстановки, тъкмо с трафика на хора изборът доста постоянно е затулен под формата на неистина или операция, която хората не съумяват да схванат какво тъкмо се случва ". 

Трафикът на хора е голям проблем и визира и мъже, и дами, и деца. Чрез Похода за независимост се дава публичност на казуса и се разпространяват методите за предотвратяване, споделя Моника Николова от " Кампания А21 ". 
Тя добавя, че не това е значимо, с цел да не се попадне в клопката на употребата, от каквато и да е форма дали полова или трудова. От фондацията споделят още, че е значимо да се знае и националната телефонна линия за битка с трафика на хора 0800 20 100. Тя е изцяло безвъзмездна, анонимна и всеки може да се обади и да потърси повече информация.

" Техните способи са разнообразни към момента лавра пердах схемата е доста известна. Това е мед способ за набиране. Много постоянно се употребяват обществените мрежи. Дори и децата ни участват в обществените мрежи. Трафикантът следи дадената жертва стартира да ухажва, стартира да води диалог с нея и в един миг може да желае да се види с нея. И в идващия миг й споделя Хайде да заминем, хайде да живеем дружно, Хайде да отидем в чужбина за по-добър живот. Една жена, когато към този момент е прочувствено обвързана, е доста елементарно уязвима да попадне в скица на употреба. Още сме в Европа пета или шеста страна по експорт на хора ", изясни Моника Николова. 

Походът за независимост се поддържа от доста хора. Проблемът е важен и поддържат идеята. 
" Не би трябвало да се лишава волята на хората. Хората си сътворяваме свободна воля. И всеки, който се отнеме волята, с цел да я държи и да се разпорежда с нея, трансформира индивида във движимост. И през днешния ден сякаш обществото мълчи и сме с отворени очи, но като че ли не виждаме тези неща. Затова сме тук, с цел да подкрепим идеята на " А21 " ", показа участник в похода в София. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР