В София днес започна обсъждането на бъдещето на европейската индустриална

...
В София днес започна обсъждането на бъдещето на европейската индустриална
Коментари Харесай

В София започна обсъждането на бъдещето на европейската индустриална политика

В София през днешния ден стартира разискването на бъдещето на европейската индустриална политика. Представители на министерствата на стопанската система на 28-те страни-членки се събраха на неофициален съвет по конкурентоспособност.

София

Първият ден на съвета е отдаден на промишлеността. Освен специфични посетители и представители на министерства от 28-те страни-членки на Европейски Съюз, тук са и представители на министерствата на стопанската система и на дребния бизнес на Швейцария и Норвегия. Председател на неофициалния съвет е българският министър на стопанската система Емил Караниколов, а специфичен посетител е еврокомисарят по вътрешен пазар, предприемачество, индустрия и дребни и междинни предприятия.
Емил Караниколов - министър на стопанската система: Днес ще сложим началото на политическото разискване на тематиката за дълготрайната индустриална тактика. Очаквам градивни диалози, един добър разговор и да сложим началото на главните цели пред тази тактика. Като тук ще обсъдим аспектите на цифровизацията и по какъв начин Европа по най-хубавия метод да се възползва от четвъртата индустриална гражданска война. Елжбета Биенковска - еврокомисар по вътрешен пазар: Искам да благодаря доста на българското председателство, че продължава разискването на индустриалната тактика, тъй като промишлеността е значим бранш за цяла Европа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР