В София днес се откри Алея на книгата. Форумът, който

...
В София днес се откри Алея на книгата. Форумът, който
Коментари Харесай

Над 150 издателства участват в 12-ото издание на Алея на книгата

В София през днешния ден се откри " Алея на книгата ". Форумът, който събира на едно място думите, с които се написа българската и международната литература.



Снимки: Българска телеграфна агенция

Книгите би трябвало да подхождат на годините на своя четец. Така е най-малко на " Алеята на книгата ". Младите разлистват модерните, а по-възрастните търсят вдъхновението в предишното.

" Българска национална телевизия: Какво ви дават книгите?
- Положителни страсти и възприятие на горделивост, че съм българин. Обичам да чета исторически романи, история на България от дълбока античност, отпреди 9-10 хиляди години до наши дни ", сподели Павел Серафимов.

" Книгите ми дават доста страсти за начало, дават ми повече въображение, боготворя, когато имам книга, за която мога да мисля със седмици ", показа Селин Стоименова.

Място за дебюти, стратегия за деца и заглавия, отдадени на екологията са част от програмата. Над 150 издателства от цяла България вземат участие в 12-ото издание на най-голямото пътуващо книжно ревю.

Една от най-очакваните срещи на " Алея на книгата " е тази с писателя Георги Господинов. Носителят на премията " Букър " ще показа най-новото си произведение " Градинарят и гибелта " на 12 септември, а в границите на книжния конгрес за първи път ще бъде показан и фестивалът " Наука изкуство и просвета ".

Вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на културата Найден Тодоров и кметът на София Васил Терзиев откриха публично събитието.



" Четящите хора са възпитани, не са безскрупулни, не са нагли, не са хора, които наскърбяват. Защото писаното слово учи на друго - на взаимно почитание, приемливост, на обич сред хората и на добрина ", безапелационна е Илияна Йотова, вицепрезидент.

" Алеята на книгата " ще продължи до 15 септември.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР