В София днес и утре ключовото кръстовище при Софийския университет

...
В София днес и утре ключовото кръстовище при Софийския университет
Коментари Харесай

Ремонт затвори за 48 часа кръстовището пред Софийския университет

В София през днешния ден и на следващия ден основното кръстовище при Софийския университет е затворено за изцяло преасфалтиране. Кога придвижването ще бъда възобновено и какви поправки още предстоят - споделя Николай Минков.

4 валяка, две асфалтополагащи машини и една фреза би трябвало за 48 часа да приключат с ремонта на кръстовище пред ректората. Общо 30 души работят на денонощен режим, с цел да свършат в период.
Евгени Крусев - зам.-кмет по превоза на Столична община: Строителите са премахнали напълно остарялата настилка. На места излезе по-слаба основа на самото кръстовище, тъй че там се фрезова в допълнение в дълбочина.
400 тона асфалт на 1700 кв. метра би трябвало да постави тази машина. До края на деня ще бъдат направени два изравнителни пласта асфалт.
Евгени Крусев - зам.-кмет по превоза на Столична община: За на следващия ден ще остане износващия, заключителен слой асфлат, плюс маркировката, тъй че графикът е изработен при оптималната готовност в неделя през нощта всичко да е готово.
От понеделиник стартира и ремонтът на бул. " Васил Левски " от ректората до Паметника на Апостола.
Евгени Крусев - зам.-кмет по превоза на Столична община: Той ще се извършва поетапно. Отново ще се стопира едното или другото платно. Първо ще се работи платното, което е към Паметника на Апостола. Съответно придвижването ще е в двете посоки в другото платно.
От на следващия ден, за две седмици, се затваря бул. " България ", в сектора сред булевардите " Гешов " и " Гоце Деллчев ", в платното за " Бояна ".
Евгени Крусев - зам.-кмет по превоза на Столична община: Успоредно с това потегля трамвайна линия №7. Днес към този момент се вършат последни проби с трамвайни мотриси на новото трасе.
От понеделник стартира ремонт и на бул. " Арсеналски ", само че придвижването по него глух да се стопира, а ще се прави в двете посоки в една от двете ленти. Градският транспорот в сектора ще се движи със закъснения.

Единствено ремонтът на Граф Игнатиев ще продължи след 15-и септември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР