В Сочи в този час започна срещата между президентите на

...
В Сочи в този час започна срещата между президентите на
Коментари Харесай

Румен Радев и Владимир Путин преди разговора помежду си

В Сочи в този час стартира срещата сред президентите на България и Русия Румен Радев и Владимир Путин. Преди нейното начало двамата дадоха малко изказване за публицистите.

От българската страна в срещата с изключение на президента вземат участие шефът на кабинета му Иво Христов, основният му секретар Димитър Стоянов и бъдещият дипломат на България в Русия Атанас Кръстин, който към момента е секретар по външна политика на президента. В българската делегация няма министри.

От съветска страна в срещата с изключение на президента Владимир Путин вземат участие помощникът на президента по външните работи Юрий Ушаков, министърът на индустрията и търговията Денис Мантуров, министърът на енергетиката Александър Новак и зам.-министърът на външните работи Александър Грушко.

Радев първо поздрави Путин за избирането му през март и му пожела сполучлив нов мандат. " Целта на визитата ми е да възстановим политическия разговор на най-високо равнище след дългогодишно спиране. Защото този разговор е значим за сполучливо съдействие от съвместен интерес ", добави той.

Президентът посочи, че " нашите връзки са по-особени - те не се основават единствено на политически или стопански интерес, а и на дълбоките исторически, културни, духовни и човешки връзки сред народите ". Спорред него това давало преимущества връзките ни да са по-естествени, само че и " ни задължава да бъдем открити, да слагаме всички тематики, по които имаме разлики и нерешени въпроси ".

Ще се веселя през днешния ден на един прям и изчерпателен диалог, който да даде позитивен подтик на държавните управления ни да работят в тази посока.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР