В Сочи се проведе среща между президентите на Русия и

...
В Сочи се проведе среща между президентите на Русия и
Коментари Харесай

Путин и Лукашенко се срещнаха в Сочи

В Сочи се организира среща сред президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко, те споделяха във формат на четири очи.

" Разбрахме се да проведем обособена среща тук, в Сочи, тъй като събитията изискват подобен сериозен диалог, бездънен. Имам поради всичко, обвързвано със сигурността в района, сигурността на нашите страни и всичко, обвързвано с стопанската система ", сподели Путин.

Според него Русия се оправя със глобите.

" Искам да отбележа, че макар всички компликации съветската стопанска система устоя на въздействието на глобите, устоя много почтено. Всички съществени макроикономически индикатори приказват за това ", сподели съветският президент.

Лукашенко от своя страна назова актуалната обстановка „ време на благоприятни условия “ и означи, че западните страни „ без да осъзнават, ни подтикнаха да работим по-интензивно по своята стопанска система “.

„ Нашите държавни управления по наши инструкции дефинираха главните насоки за заменяне на вноса, даже пресметнаха какъв брой ще коства, парите са доста дребни, не желая да го посочвам обществено в този момент. Ще излезем по главните точки, където няма задоволително съставни елементи и по този начин нататък, за положително заменяне на вноса “, сподели президентът на Беларус.

Путин означи, че Съюзната страна ще служи като основа за по-нататъшно развиване. Този развой, съгласно него, протича " безшумно, без никаква експедитивност ". Сред основните области той открои индустриалното съдействие, енергетиката и селското стопанство, " освен това в неговата целокупност ".

„ Ние съгласуваме всяка стъпка, тъй че всяка стъпка да ни укрепва, укрепва от вътрешната страна, външно, укрепва политическите ни системи, основава условия за тяхното развиване, основава фундаментална, добра, солидна основа за икономическо развиване “, сподели президентът.

Говорейки за външните закани, Лукашенко съобщи, че Минск е внимателен от дейностите на Северноатлантическия алианс.

„ Членовете на НАТО концентрират войски по западните граници, има непредвидени неща в Украйна. Ние и вие също сме обезпокоени. Те, политиците, подхващат стъпки за разчленяване Украйна “, добави той.

Според Лукашенко „ и поляците, и НАТО са подготвени да излязат, с цел да оказват помощ за връщането, както преди 1939 година, на Западна Украйна.

" Това е тяхната тактика и за Западна Беларус. Ние държим очите си отворени. Както споделих, украинците въпреки всичко ще би трябвало да ни молят да не позволим тази западна част и други елементи да бъдат отделени от Украйна. Това е моята позиция ", сподели белоруският президент.

Той се съгласи, че би било оправдано на договарянията да се обърне внимание на въпросите за сигурността: „ Подкрепям ви: тук имаме доста проблеми. Но ще ги решим, не се опасяваме от нищо, нашата идея е обективна и по-скоро или по-късно въпреки всичко ще спечелим. "

Президентите се договориха за пълномащабна среща в коридорите на срещата на високо ниво на ОДКС, която се организира на 16 май в Москва.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР