В Сочи лекарите се бориха за живота на дете повече

...
В Сочи лекарите се бориха за живота на дете повече
Коментари Харесай

7-годишно момиченце почина от ротавирус след плуване в Черно море

В Сочи лекарите се бориха за живота на дете повече от седмица, само че знамение не се случи. Медиите схванаха за гибелта на седемгодишната Маша Хрусталева, родом от Екатеринбург. По-рано момичето изпадна в кома, откакто се болести с ротовирус по време на плуване в Черно море.

Според портала E1, съгласно Майката на детето в този момент би трябвало да достави тялото на бебето в родината си от Сочи, написа портал E1. Жената изясни, че роднините към момента не схванат по какъв начин могат да създадат това.

В траурното известие майката на детето пише, че " сърцето на моето момиче спря в 20.45 часа на 6 септември ".



Припомняме, че случаят стана на 18 август след плуване на момиченцето в Черно море. Родителите се обърнаха към лекарите в Лазаревски, откакто момичето загуби схващане.

Лекарите диагностицираха седемгодишното дете с ротовирус. Въпреки реанимацията момичето изпадна в кома.

В Сочи беше избран аероплан за транспортиране на детето в Москва, само че Министерството на здравеопазването на Руската федерация сподели, че Маша не може да бъде превозена в това положение. Лекари от детския реанимационен и съвещателен център в Сочи бяха доставени в Лазаревское с хеликоптер на въздушна кола за спешна помощ.

Състоянието на детето беше оценено като извънредно тежко. През последните дни се утежни. Всички опити за нормализиране на положението посредством интензивна терапия не бяха сполучливи.

Кметството на Сочи отхвърля Маша да е пипнала ротавирус в Черно море. Подобно на територията на брега на Сочи санитарно-епидемиологичният декор е естествен съгласно тях.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР